Новини
23 Березня 2021
745

Фонди з Об’єднаних Арабських Еміратів інвестували у Telegram

Mubadala та Abu Dhabi Catalyst Partners вклали по $75 мільйонів кожен

Mubadala Investment Company, суверенний фонд емірату Абу-Дабі, інвестував $75 млн у 5-річні конвертовані облігації Telegram, оператора однойменної платформи соціальних мереж, орієнтованої на безпеку. Своєю чергою Abu Dhabi Catalyst Partners інвестував ще $75 млн, повідомляє WAM.

Очікується, що стратегічне партнерство між компаніями створить нові можливості для співпраці й тим самим сприятиме подальшому розвитку екосистеми інноваційних та технологічних компаній Абу-Дабі.

Месенджер розмістив облігації та залучив $1 млрд у середині березня. У сукупності Mubadala й Abu Dhabi Catalyst Partners стали найбільшими інвесторами, які брали участь у розміщенні облігацій. Половину облігацій викупили глобальні інвестфонди, а 50% які залишилися, Telegram розмістив у європейських і російських фондах та банках.

Telegram — повноцінна платформа соціальних мереж, штаб-квартира якої знаходиться в ОАЕ. Це один з 10 найбільш завантажуваних додатків у світі з понад 500 млн активних користувачів на місяць.

Нагадаємо, Microsoft може придбати месенджер Discord за $10 млрд. Це допоможе компанії зробити ще один крок до розширення ігрового бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram