Новини
9 Вересня 2021
664

Фонд Джеффа Безоса пожертвував $150 мільйонів кліматичним групам

Гроші отримають підрозділи, що захищають нацменшини та жителі районів з низьким доходом

Фонд Джеффа Безоса Earth з капіталом у $10 млрд оголосив, що пожертвує $150 млн екологічним групам у межах ініціативи Justice40, повідомляє The Verge.

“Це відповідь на претензії активістів, які звинувачують Безоса у тому, що він недостатньо підтримує спільноти, які сильно страждають від зміни клімату”, — зазначає видання.

Минулого року фонд направив екологічним організаціям $791 млн. Але фінансування отримали в основному великі організації на кшталт WWF (World Wildlife Fund) and Environmental Defense Fund.

“Цього разу гроші отримають групи, які захищають національні меншини та жителі районів з низьким доходом. Їм доводиться першими стикатися з наслідками кліматичних змін і забруднень викопним паливом”, — уточнює видання.

Фонд оголосив, що загальна сума грантів становитиме $203,7 млн, $53 млн з яких направлять на просвітництво про зміну клімату та зниження викидів у бізнесів. Ще $20 млн отримають групи, які займаються кліматичним правосуддям. Вони борються за те, щоб зупинити непропорційний збиток від змін клімату, який відчувають маргіналізовані спільноти.

“Фонд Землі” також планує співпрацювати з адміністрацією Байдена для розподілу решти $130 млн до кінця 2021 року. Зокрема, кошти перекажуть організаціям, які підтримують ініціативу Білого дому Justice40. Відповідно до неї, спільноти з меншими привілеями отримають 40% від всіх федеральних інвестицій в нову інфраструктуру та кліматичні рішення.

Нагадаємо, у червні Європейська комісія спільно з промисловими підприємствами з метою збільшення інвестицій в дослідження та інновації й подолання проблем, пов’язаних з кліматом, оголосила, що створить 11 нових європейських партнерств. Загальний обсяг фінансування, враховуючи зобов’язання приватних партнерів та країн-членів ЄС, становитиме близько €22 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram