Новини
21 Січня 2020
802

Фонд держмайна почав підготовку до приватизації Центренерго

У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації ряду наступних об’єктів

Фонд державного майна (ФДМ) видав наказ про створення конкурсної комісії з відбору радників з приватизації ПАТ “Центренерго”, повідомляє прес-служба ФДМ.

“Інвестиційні радники вже працюють з п’ятьма об’єктами великої приватизації, і Фонд державного майна України розпочав процедури відбору радників з приватизації для Центренерго. У лютому будуть запущені процедури підготовки до приватизації ряду наступних об’єктів великої приватизації. З метою детального аналізу стану справ у компанії за результатами 2019 р. ФДМ також залучає аудиторську компанію з бездоганною репутацією”, — цитує прес-служба слова голови фонду Дмитра Сенниченка.

У відомстві також нагадали, що нещодавно була проведена ротація членів наглядової ради Центренерго, а також видано наказ про проведення конкурсу на посаду голови компанії.

До складу Центренерго входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, близько 14% від загальної встановленої потужності України.

78,23% акцій компанії належить державі в особі ФДМУ. У січні-вересні 2019 р. Центренерго отримало чистий збиток у розмірі 1,5 млрд грн проти 489,5 млн грн чистого прибутку за аналогічний період минулого року.

Як писали раніше Investory News, Кабінет міністрів України передав 530 державних підприємств на приватизацію. Їхня сукупна балансова вартість складає понад 12 млрд грн.

Нагадаємо, група компаній “Асканія” вийшла на ринок електроенергії та природного газу, створивши компанію “Асканія Енерджі”. Її основна мета — забезпечення енергоресурсами комерційних споживачів

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram