Новини
1 Липня 2021
801

Фонд Білла та Мелінди Гейтс зробив перше пожертвування після розлучення

Фінансування обсягом $2,1 мільярда стосується програм гендерної рівності

Найбільша благодійна організація світу, Фонд Білла та Мелінди Гейтс (BMG), зробила перше пожертвування після розлучення засновників і виходу фінансиста Воррена Баффета зі складу піклувальників, повідомляє WSJ.

Фонд виділить на програми гендерної рівності, враховуючи планування сім’ї, професійну перепідготовку жінок і програми лідерства, $2,1 млрд протягом п’яти років. “Це одне з найбільших разових пожертвувань гігантського фонду”, — зазначає видання.

Напрямок нових витрат відповідає скоріше діяльності Мелінди Гейтс, оскільки засновник Microsoft Білл Гейтс зробив пріоритетом роботу фонду з біомедичних досліджень та вакцинації. “Пожертвування погоджено з останнім”, — оголосив виконавчий директор фонду Марк Сузман.

BMG було створено 2000 року й з того часу Фонд перетворився на найбільшу світову благодійну організацію. Наразі він нараховує понад 1,6 тис. співробітників в офісах по всьому світу. Капітал організації — понад $50 млрд. Приблизно таку ж суму фонд з моменту заснування витратив на розробку вакцин, захист прав жінок, освіту для студентів з малозабезпечених сімей.

У 2010 році Гейтси та їх друг Баффет запустили кампанію “Клятва дарування”, пообіцявши передати більшу частину своїх статків на благодійність. Як стверджується на офіційному сайті організації, з 1994 по 2018 рік подружжя пожертвувало понад $36 млрд.

Про те, як розлучення Білла та Мелінди Гейтс вплине на світову благодійність можна прочитати тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram