Новини
20 Грудня 2020
666

Фітнес-трекер від Amazon повідомить користувачеві, коли він говорить занадто “владно” або “поблажливо”

Пристрій коштує $65 і потребує підписку вартістю $4 на місяць

Пристрій Halo Band від Amazon працює у парі з оздоровчим додатком на базі штучного інтелекту. Додаток показує дані про стан здоров’я користувача, такі як процентний вміст жиру в організмі та якість сну. Він також відстежує настрій і аналізує тон голосу, пише The Washington Post.

А от розрахунок процентного вмісту жиру відбувається вкрай дивним чином: користувачеві необхідно спочатку ввести свою вагу, а потім зробити селфі у спідній білизні.

Але найдивніша особливість — моніторинг голосу. Пристрій використовує вбудований мікрофон і періодично аналізує, що і як говорить користувач у різний час. Додаток характеризує тон людини в реальному часі, а також — що саме говорить користувач. Лайка, сказане “ввічливим” тоном все ще буде мати негативне забарвлення.

Видання зазначає, що під час тестування журналістами пристрій позначив їх голоси як “самовпевнені”, “зневажливі” і навіть “поблажливі”.

Основна мета аналізу тони — повідомляти користувачам, коли їх голос звучить неприємно і відштовхуюче для співрозмовника.

Фітнес-трекер Halo коштує $65 і потребує підписку вартістю $4 на місяць. На пристрої немає екрана, тому для отримання всієї інформації необхідно буде прив’язати до нього смартфон.

Раніше Investory News дізнавалися, які технології до 2025 року можуть змінити світ. Докладніше тут.

А от, яким буде вплив віртуальної/доповненої реальності найближчими роками, можна прочитати у матеріалі “Віртуальна революція: Технології VR/AR змінюють майбутнє”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram