Новини
23 Грудня 2020
832

Fitch присвоїло короткостроковий рейтинг випускам облігацій Києва

Надходження від паперів використовуватимуться для фінансування капітальних витрат міста

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло короткостроковий рейтинг “B” муніципальним облігаціям Києва серії “I” на суму 570 млн грн (ISIN UA4000213847) та серії “J” на суму 200 млн грн (ISIN UA4000213854) з фіксованим купоном в 11% і погашенням відповідно 29 березня і 29 квітня 2021 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Рейтинг випусків облігацій Києва знаходиться на одному рівні з короткостроковим рейтингом дефолту емітента (РДЕ) міста, оскільки облігації являють собою пріоритетні незабезпечені зобов’язання та мають рівну черговість виконання з іншими пріоритетними незабезпеченими зобов’язаннями міста”, — пояснили в агентстві.

І додали, що РДЕ Києва стримуються суверенними РДЕ України (“B”/прогноз “Стабільний”), оскільки кредитоспроможність міста на самостійній основі вища — на рівні “b +”.

“Надходження від облігацій використовуватимуться для фінансування капітальних витрат міста”, — йдеться у повідомленні.

Андеррайтером і соандеррайтером випуску муніципальних облігацій Києва на загальну номінальну суму 1,496 млрд грн виступають Укргазбанк і Укрексімбанк.

Термін обігу облігацій серії “K” — до 30 липня 2021 року, серії “L” — до 29 жовтня 2021 року. Обсяг серії “L” — 300 млн грн, серії “K” — 296 млн грн.

Номінальна ставка прибутковості за всіма облігаціями встановлена ​​на рівні 11% річних, виплата купона — щоквартально, за винятком коротшого останнього купонного періоду.

До речі, Нацбанк 1 грудня 2020 року полегшив банкам придбання муніципальних облігацій, зокрема дозволивши визначати клас позичальника муніципалітету-емітента цінних паперів на підставі його кредитного рейтингу.

Раніше Investory News писали, що територіальні громади вперше стали власниками облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) — їх портфель на 7 грудня склав 120 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram