Новини
21 Травня 2021
722

Firefly Aerospace українського бізнесмена Полякова підписала контракт зі SpaceX

Компанії співпрацюватимуть у межах програми щодо забезпечення польоту на Місяць

Американо-українська Firefly Aerospace українського бізнесмена Макса Полякова підписала контракт з компанією SpaceX Ілона Маска про доставку свого місячного апарату Blue Ghost на поверхню Місяця 2023 року, повідомляє AIN.ua.

У лютому 2021 року стало відомо, що Firefly Aerospace підписала контракт з NASA на $93 млн у межах програми “Артеміда”. Агентство виділить компанії $93,3 млн за доставку наукового й технологічного обладнання на Місяць 2023 року.

Завдання Firefly — доставити вантажі (в основному, наукове обладнання) в Море Криз — новоутворення місячного рельєфу на видимій стороні Місяця. Обладнання використовуватимуть, щоб вивчати ресурси та умови на місячній поверхні.

“Ці дані важливі для майбутніх місячних місій за участю людей”, — йдеться у повідомленні. У доставці вантажів братиме участь посадковий модуль Blue Ghost: він здійснить посадку у Море Криз, доставивши на поверхню Місяця близько 150 кг вантажу.

З моменту підписання контракту команда інженерів розробляє й тестує сам модуль і систему навігації. Роботи проходять на території заводу Firefly у Техасі, США.

Донести модуль до орбіти Місяця повинна буде ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX. “Місія Blue Ghost охоплюватиме доставку вантажів NASA, які будуть потрібні для наукових досліджень Місяця і для постійної присутності людей на Місяці, у межах програми Artemis. Ми пишаємося, що для цього обрали Falcon 9”, — заявив віцепрезидент з комерційного продажу SpaceX Том Очінеро.

Нагадаємо, наприкінці квітня український бізнесмен Максим Поляков придбав виробника супутників. Загалом Firefly Aerospace планує залучити до $350 млн аби вивести на ринок свою потужнішу ракету “Бета”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram