Новини
13 Січня 2022
557

Фінтех-компанія Дубілета залучила понад $7 мільйонів

У планах компанії — запустити необанки у восьми країнах

Британська Фінтех-компанія Fintech Farm, що відкриває необанки на ринках, які розвиваються, залучила $7,4 млн інвестицій, повідомляє dev.ua.

Раунд очолили венчурний фонд Flyer One Ventures і фінтех-компанія Solid (частина Genesis). Також у раунді взяли участь африканський маркетплейс Jiji та фонди TA Ventures, u.ventures, AVentures Capital.

Згідно з повідомленням, Fintech Farm витратить гроші на розвиток нових проєктів. Протягом двох років компанія планує запустити необанки у восьми країнах.

Fintech Farm заснував Дмитро Дубілет, співзасновник українського мобільного банку monobank, разом з Миколою Безкровним, колишнім M&A директором KPMG UK, і Олександром Витязем, засновником Middleware.

Компанія відкриває необанки з мобільними додатками й кредитними продуктами для масової аудиторії, придатними навіть клієнтам без кредитної історії. У листопаді 2021 року Fintech Farm запустила Leobank в Азербайджані, де випустила вже 100 тис. карт.

Зазначається, що протягом наступних двох років компанія планує вийти на вісім ринків, що розвиваються в Африці та Азії. Першим з них стане Нігерія — проєкт стартує найближчими місяцями.

Крім фінансової підтримки, фонд Flyer One надасть експертизу на базі досвіду роботи в Африці та на інших ринках, що розвиваються.

Тим часом українська продуктова IT-компанія Vymex, яка розробляє мобільний додаток для управління бізнесом, його ресурсами та процесами, залучила понад $1 млн від 20 приватних інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram