Новини
27 Вересня 2021
752

Фінансово активні: Alibaba інвестувала у провідного азійського гравця у сфері логістики

Новий раунд збільшить оцінку стартапу у понад $1 мільярд

Alibaba інвестувала в логістичний стартап Ninja Van з Сінгапуру. У межах фінансування серії Е компанія залучила $578 млн. До чинних інвесторів у раунді приєдналася Alibaba Group, йдеться у повідомленні сінгапурської компанії.

Серед інвесторів також компанії B Capital Group, створена співзасновником Facebook мільярдером Едуардо Саверіном, і європейська поштова компанія GeoPost/DPDgroup.

“Новий раунд фінансування допоможе підняти оцінку Ninja Van до рівня, що набагато перевищує $1 млрд напередодні потенційного первинного публічного розміщення акцій 2022 року”, — зазначає Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.

Сама Ninja Van свою оцінку не розкриває. У липні Financial Times з посиланням на джерело писала, що Ninja Van вже став “єдинорогом”, але компанія відмовилася це коментувати. За даними VentureCap, під час раунду серії C інвестори оцінювали стартап у $779,8 млн, повідомляв The Business Times.

Ninja Van обіцяє направити інвестиції в інфраструктуру й технологічні системи, які “підтримуватимуть стійку довгострокову структуру витрат”.

З моменту свого створення 2014 року Ninja Van стала провідним регіональним гравцем у сфері логістики в Південно-Східній Азії. Її логістична мережа охоплює Сінгапур, Малайзію, Індонезію, Таїланд, В’єтнам і Філіппіни.

Послугами компанії користуються понад 1,5 млн активних вантажовідправників і майже 100 млн одержувачів. Наразі в компанії працюють понад 61 тис. співробітників, які забезпечують доставку майже 2 млн посилок на день.

Нагадаємо, наприкінці серпня китайський IT-гігант Alibaba Group Holding Ltd. звільнив 10 співробітників за оприлюднення історії однієї зі співробітниць, яка поділилася інформацією щодо домагання зі сторони колишнього начальника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram