Новини
5 Листопада 2019
876

Фінансовий звіт: Uber знову зафіксувала квартальний збиток – на 20%

Не все гаразд й у Lyft  – компанія принесла $947 мільйонів збитку своєму найбільшому інвестору

Американська компанія Uber Technologies Inc., що надає послуги із замовлення таксі та доставки їжі, у третьому кварталі зафіксувала чистий збиток, який, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 20% до $1,16 млрд, або $0,68 у розрахунку на акцію, повідомляє Investing.com.

Зазначається, що експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували цей показник на рівні $0,7 на акцію.

При цьому квартальний виторг Uber зріс на 30%, до $3,81 млрд, перевищивши середній прогноз ринку на рівні $3,63 млрд. “Зростання виторгу пришвидшилося, у порівнянні з 14% у II кв”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія зафіксувала скоригований збиток до податкових, процентних й амортизаційних виплат (негативна EBITDA) у розмірі $585 млн проти $458 млн роком раніше.

Що стосується кількості замовлень, то їх сукупний обсяг у III кв підскочив на 29% до $16,5 млрд при консенсус-прогнозі у $16,7 млрд. “Кількість щомісячних активних користувачів платформи Uber зросла на 26%, до 103 млн, у порівнянні з 82 млн роком раніше”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що минулого кварталу виторг сервісу таксі збільшився на 19%, до $2,9 млрд, а виторг сервісу Uber Eats – злетів на 64%, до $645 млн. При цьому квартальні витрати Uber підскочили на 33%, до $4,92 млрд.

У свою чергу на додаткових торгах у понеділок акції Uber подешевшали на 5,5%. Як зазначає видання MarketWatch, тиск на папери компанії може посилитися, оскільки 6 листопада закінчується період обмеження продажу акцій Uber після її травневого IPO.

“У результаті, на ринку можуть з’явитися акції загальною вартістю близько $20 млрд”, – пише видання.

Як зазначив глава компанії Дара Хосровшахі, Uber вийде в плюс за показником скоригованої EBITDA у 2021 році завдяки “поліпшенню глобального масштабу та продуктивності бізнесу” за рахунок розвитку технологій, автоматизації та “більш ефективного управління”.

Тим часом конкурент Uber – таксі-сервіс Lyft  підвів свого найбільшого акціонера – японську Rakuten, яка оголосила, що очікує збиток у розмірі $947 млн ​​від знецінення свого пакета в Lyft, повідомляє Reuters.

Як зазначає засновник Rakuten Хіроші Мікітані, збиток пов’язаний зі знеціненням акцій Lyft на біржі.

Rakuten – найбільший акціонер Lyft. Так, компанії належить 11% акцій таксі-сервісу. З моменту IPO у березні поточного року Lyft упав у ціні на 40%.

Раніше Investory News писали, що компанія Uber звільнила 435 співробітників по всьому світу на фоні рекордних збитків у другому кварталі 2019 року.

А от таксі-сервіс Lyft у II кварталі повідомив про рекордний щоквартальний дохід – компанія заробила $867,3 млн, що на 72% більше, ніж за аналогічний квартал рік назад, перевершивши середній прогноз аналітиків у розмірі $809 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram