Новини
14 Липня 2020
885

Фінансовий стартап Robinhood залучив додаткові $320 мільйонів інвестицій

Наразі компанія оцінюється у $8,6 мільярда

Сервіс для торгівлі акціями без комісії Robinhood залучив $320 млн. Кошти стали доповненням до отриманих компанією у травні 2020 року $280 млн. У результаті загальний обсяг коштів F-серії склав $600 млн, а компанія наразі оцінюється у $8,6 млрд, повідомляє Fortune.

Видання зазначає, що перший етап раунду фінансування очолив американський венчурний фонд Sequoia Capital. “Раніше організація вже вкладала кошти в Robinhood”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у фінансуванні брокерської служби також взяли участь NEA, Ribbit Capital, 9Yards Capital і Unusual Ventures.

Robinhood – брокер, технічні рішення якого дозволяють користувачам купувати та продавати на ринку акції, ETF й опціони. Також користувачі платформи можуть працювати з цифровими активами. Головна конкурентна перевага стартапу – нульова комісія на операції.

Попри популярність компанії, у регуляторів неодноразово виникали питання щодо якості її пропозицій. Наприклад, у грудні 2019 року фахівці Служби регулювання галузі фінансових послуг (FINRA) прийшли до висновку про те, що Robinhood не надавав своїм клієнтам у період з 2016 по 2017 рік заявлені у договорі умови для роботи. На фоні претензій стартапу виписали штраф у розмірі $1,25 млн.

Крім того у 2020 році проблеми не залишили компанію. Навесні користувачі Robinhood почали скаржитися на збої в роботі програми. Ймовірно, технічні неполадки виникли на фоні обвалу фондового ринку. Проте труднощі не завадили компанії залучити фінансування.

Нагадаємо, на початку квітня одна із найбільших фінтех-компаній США SoFi (базується в Сан-Франциско) придбала Galileo Financial Technologies (Солт-Лейк-Сіті) – постачальника платформи цифрових платежів за $1,2 млрд акціями та готівкою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram