Новини
31 Березня 2022
629

Фінансова підтримка: Які країни та як допомагатимуть

Світ продовжує підтримувати Україну

Україна найближчим часом має отримати нову фінансову допомогу від Норвегії, Франції, Європейського Союзу та США. Про це під час свого відеозвернення заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Світ продовжує підтримувати Україну. Вчора мав розмову з прем’єр-міністрами Польщі та Норвегії. Вдячний за підтримку. Норвегія виділяє €20 млн до бюджету, щоб уряд розподілив їх на важливі програми. До цього Норвегія також виділила €200 млн на гуманітарну допомогу. Рада міністрів Польщі ухвалила положення, яке передбачає блокування імпорту вугілля з росії на національному рівні. Крім того, країна планує відмовитися від російської нафти вже цього року”, — сказав він.

За його словами, також є домовленість із Францією на €300 млн і з Європейським союзом, який має виділити Україні грант у €120 млн. Ці кошти також напряму мають піти до держбюджету.

Також він нагадав, що президент Володимир Зеленський 30 березня домовився про виділення Україні $500 млн як пряму бюджетну допомогу від уряду Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, Адміністрація президента Джо Байдена представила проєкт бюджету на 2023 фінансовий рік, який включає $6,9 млрд на великий комплекс заходів, спрямованих на підтримку України, НАТО та інших країн регіону, які опинилися під впливом конфлікту в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram