Драйв Новини
27 Вересня 2022
1 832

Financial Times: Шість найкращих бізнес-книжок 2022 року

Лідером стала робота “Мертвий у воді”

Financial Times оголосила шістьох фіналістів премії 2022 року. Ці книжки охоплюють низку тем, серед яких історія китайського IT-гіганта Tencent, боротьба за контроль над світовим ринком напівпровідників і навіть розслідування вбивства навколо великого скандалу в судноплавній галузі.

Переможця буде оголошено 5 грудня на церемонії в Лондоні. Автор найкращої книжки отримає $32,7 тис.

Dead in the Water: Murder and Fraud in the World’s Most Secretive Industry

У своїй книжці Dead in the Water (“Мертвий у воді”) репортери Bloomberg Метью Кемпбелл та Кіт Челлель досліджують фальшиве захоплення нафтового танкера Brillante Virtuoso у 2011 році та вбивство британського морського інспектора.

Financial Times описує книжку як “добре написаний, динамічний трилер, але водночас історія про мораль”.

Influence Empire: The Story of Tencent and China’s Tech Ambition

З моменту запуску 1998 року Tencent стала однією з найбільших компаній у Китаї та у світі. У її складі — різноманітні технологічні та розважальні холдинги. Все почалося з месенджера, який переріс в один із найбільших розробників відеоігор Tencent Games.

У Influence Empire репортер Bloomberg Лулу Чен використовує інсайдерські інтерв’ю, щоб простежити, як Tencent виріс до компанії вартістю майже $360 млрд.

Rise і Fall of Neoliberal Order: America і World в Free Market Era

Історик із Кембридзького університету Гері Герстл у новій книжці докладно вивчає неолібералізм. Він досліджує, як підвищена увага до вільної торгівлі та ринкового капіталізму США допомогли сформувати американський політичний ландшафт кінця XX ст.

Герстл вважає, що останніми роками фасад неолібералізму почав руйнуватися на тлі популістських рухів, наприклад колишнього президента США Дональда Трампа.

The Power Law: Venture Capital та Art of Disruption

Себастьян Маллабі, оглядач The Washington Post вже отримував нагороду Financial Times за найкращу бізнес-книжу. Це було у 2016 році, коли він випустив біографію економіста Алана Грінспена.

У The Power Law розглядається роль венчурних капіталістів у формуванні Кремнієвої долини та технологічної індустрії загалом. Маллабі досліджує процеси схвалення рішень фондами та те, наскільки успіх пов’язаний із “внутрішнім чуттям та особистістю, а не з електронними таблицями та даними”.

Chip War: The Fight for the World’s Most Critical Technology

Логістичні проблеми сприяли глобальному браку напівпровідників. Стало зрозумілим, наскільки сучасний світ залежить від мікросхем.

У Chip War історик Кріс Міллер поглиблюється у проєктування напівпровідників і те, як сучасні країни витрачають мільярди доларів, борючись за перевагу на цьому ринку.

Disorder: Hard Times in the 21st Century

Disorder досліджує поточний геополітичний та економічний ландшафт через призму зміни енергоспоживання та глобального переходу до “зелених” технологій. У книжці професор політичної економії Кембридзького університету Хелен Томпсон аналізує, яку роль у політичних та економічних потрясіннях останнього десятиліття відіграла відмова від викопного палива.

Нагадаємо, три найкращі книжки, які допоможуть відволіктися від проблем. Financial Times опублікував нову добірку рекомендованої літератури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram