Новини
24 Квітня 2023
304

Financial Times: ARM розробляє власні високопродуктивні чипи

Компанія прагне розширити бізнес та залучити нових клієнтів

Компанія ARM, відома як розробник однойменної процесорної архітектури, вирішила зайнятися розробкою власних чипів, повідомляє Financial Times.

Поінформовані джерела кажуть, що ці кроки націлені на залучення більшої кількості клієнтів та зростання доходів і прибутку, перш ніж Arm спробує вийти на ринок NASDAQ та стати публічною компанією у США.

Минулого року 22 клієнти ARM принесли колосальні 86% доходів. Занепокоєння полягає в тому, що якщо невелика кількість клієнтів вирішить піти, це негативно позначиться на великій частині бізнесу. Тому компанії необхідна ширша клієнтська база.

ARM сподівається, що нові прототипи чипів продемонструють, наскільки потужними можуть бути її архітектури. Компанія вже створила тестові зразки у партнерстві з виробниками TSMC та Samsung. Проєкт стартував близько шести місяців тому. Згідно з даними джерел, нові архітектури чипів є більш сучасними, ніж у попередніх напівпровідникових пристроях. Кеворк Кечичян, голова інженерної групи Arm, що розробляє прототипи чипів, раніше працював у Qualcomm та керував проєктом з розробки чипів Snapdragon.

ARM не планує ліцензувати чи продавати чипи, а лише робить демонстраційні прототипи. Такі чипи можуть бути основою для мобільних пристроїв, ноутбуків та іншої електроніки. Робота Arm над покращенням продуктивності та безпеки своїх розробок матиме позитивні наслідки для користувачів смартфонів.

Раніше Investory News писали про дев’ять проривних технологій 2023 року за версією MIT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram