Новини
31 Жовтня 2019
956

Fiat Chrysler і Peugeot офіційно підтвердили злиття

Акціонери FCA і PSA отримають по 50% акцій об’єднаної компанії

Ради директорів Fiat Chrysler (FCA) і французької групи PSA схвалили злиття двох компаній, в результаті якого на автомобільному ринку з’явиться новий світовий лідер. Про це повідомляється в прес-релізах, опублікованих на сайтах обох компаній. Згідно з повідомленнями FCA і PSA, вони домовилися працювати над повним об’єднанням компаній за допомогою злиття за принципом 50/50.

Очікується, що в найближчі тижні буде підписаний меморандум про взаєморозуміння.

Акціонери FCA і PSA отримають по 50% акцій об’єднаної компанії. Її керівником стане генеральний директор PSA Карлос Таварес. Голова правління Fiat Chrysler Джон Елканн, як і передбачалося, очолить раду директорів нової компанії, який буде складатися з 11 осіб — по п’ять директорів від FCA і PSA плюс Таварес на правах керівника компанії.

Згідно з повідомленням, після завершення процесу злиття на ринку з’явиться новий автомобільний гігант з капіталізацією близько $48 млрд і виручкою в $190 млрд на рік, який стане четвертим у світі за обсягом виробництва. Новий автоконцерн буде випускати 8,7 млн ​​машин на рік.

Керівництво FCA і PSA очікує, що 80% синергії буде досягнуто через чотири роки. Загальні одноразові витрати на її досягнення оцінюються в $3,1 млрд.

На новинах про угоду акції Peugeot подорожчали на 4,5% при відкритті торгів 31 жовтня, вартість паперів Fiat Chrysler також підскочила — на 8,9%.

Компанія Fiat Chrysler утворилася після покупки італійським холдингом Fiat американської компанії Chrysler у 2014 р. Діяльність автовиробника контролює родина італійських підприємців Аньєллі. Крім Fiat і Chrysler серед брендів, якими володіє концерн, — Alfa Romeo, Dodge, Jeep, Maserati.

PSA — французька група, що утворилася в 1970-х рр. В даний час вона володіє такими брендами, як Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall.

Навесні FCA вела переговори про злиття з французької Renault, але угоду так і не було досягнуто. На початку червня італо-американський автовиробник відкликав свою пропозицію, пояснивши це негативними політичними умовами у Франції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram