Новини
17 Січня 2020
821

Fiat Chrysler і Foxconn обговорюють спільне виробництво електрокарів

Таким чином Foxconn намагається розширити сферу своєї діяльності і збільшити прибуток

Італо-американський автомобілебудівний концерн Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) та найбільший у світі виробник електроніки за контрактами, тайванська Foxconn Technology Group, ведуть переговори про створення спільного підприємства (СП) з виробництва електромобілів, повідомляє Nikkei Asian Review з посиланням на офіційну заяву Foxconn.

Діяльність СП спочатку буде сфокусована на китайському ринку, говориться в повідомленні FCA. Крім електромобілів, воно буде розвивати системи підключення автомобілів до інтернету.

“Сторони перебувають в процесі підписання попередньої угоди, яке буде основою для подальших обговорень, спрямованих на досягнення фінальних угод у найближчі кілька місяців”, — додали у компанії.

Foxconn намагається розширити сферу своєї діяльності і збільшити прибуток. Вона є основною компанією, яка збирає смартфони iPhone, продажі яких сповільнюються через зростаючу конкуренцію з боку китайських брендів і збільшення терміну користування смартфонами.

У листопаді голова Foxconn Лю Янг під час телефонної конференції з інвесторами заявив, що сектор електромобілів є одним із напрямків, який компанія має намір розвивати для забезпечення свого зростання.

Співпраця з Foxconn буде сприяти прагненню FCA продавати електромобілі в Китаї. Найбільші світові автовиробники інвестують у виробництво електромобілів в КНР, щоб дотримуватися встановлених урядом стандартів. FCA, яка інвестувала в цей сектор менше своїх конкурентів, відчуває тиск у зв’язку з посиленням норм викидів вуглекислого газу в Китаї та Європі.

Злиття французької PSA Group і FCA, про яке було оголошено в жовтні 2019 р., крім іншого, спрямоване на розвиток передових технологій, зокрема електромобілі.

У 2019 р. продажі нових автомобілів у Китаї скоротилися другий рік поспіль. Згідно з даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), продажі транспортних засобів дилерських центрів у минулому році зменшилися на 8,2%, до 25,769 млн одиниць. CAAM прогнозує, що у 2020 р. продажі автомобілів у країні знизяться на 2%.

Всупереч китайським стандартам, націленим на впровадження електромобілів, реалізація машин, що працюють на нових джерелах енергії (NEV), скоротилася у 2019 р. на 4% через зниження державних субсидій.

Котирування акцій FCA в ході торгів в п’ятницю, 17 січня, ростуть на 0,59%.

Нагадаємо, Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd і Mercedes-Benz заявили, що кожен із них інвестує по 2,7 млрд юанів ($388,77 млн) на підприємство зі створення нового покоління розумних електрокарів. Німецька компанія буде відповідати за дизайн, а китайська — за інженерне виконання.

Також ,в Туреччині представили перший національний електрокар. Виробництво серійного автомобіля на електротязі буде розпочато в 2022 р., а запланований обсяг інвестицій складає $3,7 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram