Новини
10 Травня 2023
471

Ferrari не планує випуск автономних авто

CEO Бенедетто Вінья заявив, що компанія і дотепер байдужа до безпілотників

Ferrari на відміну від Tesla, Ford та інших взагалі не переймається технологіями автономного керування автомобілем і не планує випускати безпілотні автомобілі, йдеться в нещодавній заяві гендиректора знаменитої італійської “стайні” Бенедетто Вінья.

Відповідну гучну заяву бос Ferrari зробив під час саміту Future of the Car 2023, який організовує Financial Times, відповідаючи на запитання щодо стратегії люксового бренду на ринку електромобілів та залучення ззовні необхідних талантів з розробки програмного забезпечення.

Історично Ferrari контролювала левову частину виробництва всередині компанії. Вінья натякнув, що відмова від стороннього ПЗ для автономного керування дозволила компанії й надалі здебільшого дотримуватися цієї традиції.

“Ferrari досі байдуже до автономних авто”, — каже CEO Бенедетто Вінья.

Компанія має власний інтелектуальний капітал для випуску електричних авто та уклала необхідні угоди з виробниками акумуляторів, щоб випустити дебютну модель до 2025 року, відповідно до оригінального графіка.

Бенедетто Вінья вступив на посаду CEO Ferrari у вересні 2021 року, а минулого року заявив журналістам, що компанія ніколи не випустить самокерований автомобіль. В тому інтерв’ю Вінья розповів, що після тест-драйву за участю їхнього професійного водія представники неназваного ШІ-стартапу визнали свою презентацію “безнадійною”.

Під час саміту Вінья кілька разів згадав про “душу автомобіля” та зробив наголос на ексклюзивності майбутнього електромобіля Ferrari. Це звична риторика бренду, який зазвичай виробляє набагато менше автомобілів, ніж існує попит на них.

Нагадаємо, Wizz Air почав використовувати штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram