Новини
1 Березня 2023
549

Фейковий LinkedIn фаундер отримав пропозицію від інвестора

Фонд привабили відомий навчальний заклад та роботодавці в анкеті

Засновник стартапу Walnut Рошан Патель створив в LinkedIn фейковий акаунт стартап-фаундера з привабливим портфоліо. І вже за 24 години отримав першу пропозицію від венчурного фонду та повідомив про це у Twitter.

Фейковий фаундер, на ім’я Чед Сміт, згідно з його LinkedIn, проживає у Нью-Йорку. Це молодий білий чоловік (фото Рошан згенерував за допомогою штучного інтелекту), який покинув навчання у Стенфордському університеті заради роботи у Stripe. А Stripe — заради стартапу, над яким працює вже місяць. Наразі Чед проходить навчання у культовому акселераторі YCombinator.

В акаунті Чеда вказано, що це вже не перший його стартап, а ще він програміст і полімат (ерудит, людина, чий досвід охоплює значну кількість різних предметних галузей).

Упродовж 24 годин “Чеду” написав аналітик венчурного фонду з пропозицією познайомитися. У повідомленні він зазначив, що “Чеда” йому порекомендували декілька знайомих зі Stripe, тож інвестор вирішив придивитися до його нового стартапу і розповісти більше про свій фонд.

Наразі акаунт відсутній в LinkedIn, можливо, Рошан видалив його, щоб не провокувати інших інвесторів.

Попри глобальну рецесію, яка вплинула, зокрема на настрої та стратегії інвестування багатьох венчурних інвесторів в США, фонди ніколи не перестають шукати нових цікавих можливостей.

Цей кейс яскраво ілюструє дану тезу, а ще те, що згадки респектабельних компаній та навчальних закладів у портфоліо фаундерів лишаються основними пріоритетами, на які звертають увагу інвестори при відборі потенційних кандидатів. Як кажуть в Кремнієвій долині, fake it “till you make it”.

Не менш показовим на цю тему є кейс, коли користувач LinkedIn у своєму профілі вказав досвід буквально з усіх компаній FAANG. Але в якості користувача, а не співробітника. Перелік виглядає, як опис роботи у провідних хайтек-компаніях світу: Amazon, Google, Apple і так далі. Саме те, що шукають рекрутери, скануючи соціальну мережу на предмет цікавих кандидатів.

Нагадаємо, Воррен Баффет написав про збереження оптимізму щодо економіки США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram