Драйв
13 Вересня 2019
2 113

Фаст-фуд із золотою крихтою

Навіщо ресторани із солідною репутацією готують їжу швидкого приготування та скільки такі страви коштують

Фаст-фуд приваблює тим, що він дешевий, швидко готується та економить час. Що може бути простіше гамбургера або сендвіча? Але якщо в булочку покласти мармурову яловичину Wagyu або Kobe, ікру або трюфелі та ще подати разом з дорогим шампанським або коньяком, то рахунок за подібну “швидку їжу” вже йде на сотні доларів, а іноді й навіть на тисячі. Investory News відібрали найцікавіші приклади того, як на фаст-фуді можна заробляти шалені кошти.

Позолочений сендвіч Quintessential Grilled Cheese Sandwich, $214 

Найдорожчий у світі сендвіч Quintessential Grilled Cheese Sandwich, який поповнив книгу рекордів Гіннесса, у нас називають просто — бутербродом. Однак шеф-кухар ресторану “Serendipity 3” (Нью-Йорк, США) Джо Кальдерон запропонував своїм гостям “бутерброд” за $214.

На фото: Quintessential Grilled Cheese Sandwich

Головним інгредієнтом сендвіча є рідкісний італійський сир Caciocavallo Podolico, що виготовляється з молока корів, які живуть на вільному випасі та харчуються виключно луговими травами (при цьому береться молоко тільки травневих і червневих надоїв). До того ж цей сир кілька років витримується в процесі дозрівання в печерах з особливим мікрокліматом.

Сендвіч також доповнює тостовий хліб French Pullman, що випікається з додаванням шампанського Dom Perignon, а також масло з білими трюфелями, що додають страві апетитний аромат. Все це запікається, після чого краї сендвіча прикрашаються листочками їстівного 24-каратного золота.

На фото: шеф-кухар ресторану “Serendipity 3” Джо Кальдерон під час приготування сендвічу

Подають найдорожчий у світі сендвіч Quintessential Grilled Cheese Sandwich на кришталевому блюді разом із томатним супом-пюре з південноафриканськими омарами.

Придбати подібну закуску, просто гуляючи по місту і зайшовши в ресторан, не вийде. Замовлення потрібно зробити мінімум за 48 годин, аби шеф-кухар встиг підготувати все необхідне.


Billion Dollar Popcorn, $250

На фото: відерце Berco’s Popcorn за $250

Відомий виробник попкорну з Чикаго Berco’s Popcorn прикрасив повітряні кукурудзяні зерна їстівним золотом, назвавши найдорожчі ласощі у світі Billion Dollar Popcorn (попкорн на мільярд доларів).

Billion Dollar Popcorn виготовлений з органічного цукру на основі карамелі, масла Vermont Creamery, натуральної мадагаскарської ванілі Nielsen Massey, найдорожчої у світі солі Laeso та 23-каратного золота.

Всупереч назві попкорну, за 4-літрове відерце доведеться заплатити не мільярди доларів, а лише — $250. А найбільша порція, на вісім літрів, коштує $1 тис.


$1000 – і маєш бублик

На фото: бублик за $1 тис. від шеф-кухаря “Westin Hotel” Франка Таджагу

Бублик за такою ціною від шеф-кухаря Westin Hotel (Нью-Йорк, США) Франка Таджагу не зовсім звичайний.

Виріб містить у собі невелику кількість білого трюфеля, вершкового сиру, настояного на ягодах годжі та Рислінгу будь-якої марки. У фіналі приготування Франк Таджагу прикрашає бублик листами з харчового золота.

Високу ціну формує трюфель, оскільки цей італійський гриб, як відомо, є одним з найдорожчих харчових продуктів у світі.


30 см хот-догу за ціною $2300

На фото: хот-дог за $2,3 тис. у ресторані “230 Fifth”

Найдорожчий хот-дог продається в ресторані 230 Fifth в Нью-Йорку (США). Ця страва довжиною близько 30 см готується з мармурової яловичини Wagyu (Вагю) і з додаванням чорних трюфелів. Подають його в солодкій булці бріош, змащеній маслом із трюфеля, а також органічним кетчупом і гірчицею, імпортованих із Франції.

Зверху булка посипається цибулею, карамелізованою в шампанському Dom Perignon і бальзамічному оцті вартістю $389 за пляшку. Крім цибулі в блюдо додається квашена капуста ​​з дорогої осетрової ікри. Все це прикрашається їстівним тонким листовим золотом.

Щоб пообідати цим екстравагантним хот-догом, необхідно зробити замовлення за 48 годин до передбачуваної трапези.

Прибуток з продажу йде на благодійні цілі в організацію City Harvest, діяльність якої спрямована на годування безпритульних та малозабезпечених.


Fleur Burger з Лас-Вегаса за $5000

Шеф-кухар ресторану Fleur-de-lis в Лас-Вегасі (США) Хеберт Келлер створив незвичайний гамбургер. Його особливість полягає не тільки в ціні у $5 тис.

На фото: шеф-кухар ресторану “Fleur-de-lis” Хеберт Келлер зі своїм шедевром Fleur Burger

Fleur Burger, як назвав його творець, готується з мармурової яловичини та подається з трюфелями й фуа-гра, а також пляшкою Château Pétrus 1995 року.

За такі гроші, можливо, клієнт очікує щось більше, але пропонується саме це. У ресторані щасливчики, які виграли в казино, часто замовляють його на куражі. Відвідувачі, мабуть, припускають, що за $5 тис. їм принесуть гамбургер неймовірних розмірів або покритий абсолютно весь золотом. Але це цілком звичайний бутерброд, головним інгредієнтом якого є котлета з мармурової яловичини.

Як бонус дається ексклюзивний келих, який за бажанням клієнта можуть відправити додому разом із сертифікатом. Також відвідувачеві, в тому випадку, якщо він прийшов не один, подається разом з Fleur Burger звичайний гамбургер.


Піца за $9200, яку готує шеф-кухар на вашій кухні 

Італійський кухар Ренато Віола (Renato Viola) створив рецепт піци під назвою “Remy Martin Louis XIII”. Ця страва з морепродуктів діаметром 20 см коштує $9,2 тис.

На фото: Рінато Віола під час приготування Pizza Louis XIII

Основа піци, рецепт якої був створений в італійському місті Салерно, виготовляється з дріжджового тіста протягом 72 годин. Доповнює піцу сир Моцарела Буффало (mozzarella di bufala) з молока чорних буйволиць.

У начинку Louis XIII кладуть омарів, лангустів і осетрову ікру. До речі, ікру кухар вибирає велику, розміром до 2 мм, яка має солодкий смак і володіє унікальним горіховим ароматом.

Як приправа до піци використовується австралійська рожева сіль Murray River, що видобувається в долині річки Мюррей, найбільшої річки Австралії. Як відомо, рожевий або червоний відтінок цієї солі надають мінерали кальцій і магній.

На фото: Pizza Louis XIII

А пікантність страві надає коньяк Remy Martin Louis XIII, в честь якого і названо італійське блюдо. Цей коньяк випускається з 1715 року і вважається одним із найбільш титулованих. Його виготовляють тільки з одного сорту винограду Grande Champagne, а період витримки становить понад 100 років. Також до піци пропонують і шампанське Krug Clos du Mesnil 1995 року.

Піцу подають вдома у клієнта. В ціну також входить набір посуду та кухонного начиння з ексклюзивної колекції. Сам Ренато Віола з іншим шеф-кухарем і сомельє приїжджають додому до клієнта, щоб приготувати піцу. Тож, не обов’язково йти до ресторану.

За словами автора цієї піци, від Louis XIII ніхто і ніколи не погладшає, і все завдяки тому, що всі використані інгредієнти не містять жирів. Навіть дієтологи підтверджують цю інформацію.


Таке тако за $25 000

На фото: тако за $25 тис. від шеф-кухаря Хуан Лікеро Алькала

Традиційна гаряча закуска мексиканської кухні, яка складається з кукурудзяної або пшеничної тортильї, наповненої різноманітними начинками, називається просто — тако. Зазвичай це недороге блюдо, однак, у ресторані La Frida (“Фріда”), який знаходиться на мексиканському курорті Grand Velas Los Cabos в Кабо-Сан-Лукасі (Мексика), пропонують ексклюзивне тако, створене шеф-кухарем Хуан Лікеро Алькала, за $25 тис.

До складу страви входять: мармурова яловичина Kobe (Кобе), ікра, шматочки лобстера і чорний трюфель з сиром брі. Все це приправлено соусом сальса з текілою і кавою Kopi Luwak та загорнуте в кукурудзяну тортилью із золотою крихтою.

На фото: шеф-кухар ресторана “La Frida” Хуан Лікеро Алькала

Щоб збільшити ступінь задоволення, отриманого від коштовної мексиканської страви, в ресторані пропонують запивати її найдорожчою у світі текілою Pasión Azteca, вартістю $150 тис. за пляшку.

Замовлення також включає необхідність резервування розкішного президентського люкса в готелі й депозит на суму $12,5 тис.


Пончик, який не купили

А в Лондоні у 2014 р. приготували найдорожчий пончик у світі вартістю в £1 тис. ($1680, по курсу у 2014 р.). Його було представлено в рамках щорічного Національного тижня пончиків, що проходив у Великобританії.

На фото: пончик від Krispy Kreme за £1 тис.

Пончик приготували кондитери мережі кав’ярень Krispy Kreme. Кулінари додали в його начинку желе із шампанського Dom Perignon врожаю 2002 року, крем з солодкого вина Chateau d’Yquem та малиновий лікер. Глазур зробили із сиропу маракуї та 500-річного коньяку Courvoisier de L’Esprit. Прикрасили пончик 24-каратним харчовим золотом, їстівними “діамантами”, квітами й метеликами з білого бельгійського шоколаду.

Пончик був виставлений як експонат в універмазі Selfridges на лондонській Оксфорд-стріт. Однак його ніхто не купив. Наприкінці дня він дістався як приз лондонському візажисту, який написав у соцмережі потішний коментар: “Пончик занадто гарний, щоб його їсти”. Та чи з’їв його візажист в результаті, чи ні — не повідомляється.

На фото: кав’ярня Krispy Kreme в універмазі Selfridges

Десерт був створений в єдиному екземплярі, і купити його аналог вже неможливо. Однак і тепер можна придбати його більш економічну версію в магазинах Selfridges в Лондоні та Бірмінгемі. Пончики продають, прикрашені харчовим золотом і білим шоколадом, по £39,95 ($67) за штуку. А кошти від продажу цих пончиків нараховуються до фонду допомоги дітям-інвалідам Children’s Trust.

До речі, той самий пончик Krispy Kreme за $1680, хоча і не був проданий, але компанія перерахувала в благодійну організацію чек у десятикратному розмірі заявленої вартості — £10 тис. ($16,8 тис.).

Нагадаємо, Investory News підготували добірку найдорожчих ресторанів світу з креативними пропозиціями та не менш ексклюзивними цінами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram