Новини
8 Грудня 2020
1 016

“Фармак” інвестує $150 тисяч у два стартапи

Це один із перших в Україні кейсів, коли корпорація офіційно інвестує в компанії

Група компаній “Фармак” інвестувала у два українських стартапи в рамках акселераційної програми від хаба Sector Х, повідомляє AIN. Ці стартапи вибрали з 30 інших проектів.

Один із них, в які інвестує “Фармак” $50 тис. — це Bicovery. Компанія займається розробкою додатка для людей з біполярним розладом. Він надає їм, їхнім близьким і лікарям дані про динаміку захворювання, попереджає про потенційні маніакальні або депресивні епізоди, вимірює ефективність препаратів тощо.

Ще один стартап — ComeBack Mobility отримає $100 тис. від “Фармак” і $30 тис. від ангельських інвесторів з цієї компанії. Крім того, ComeBack Mobility зможе отримати ще $150 тис. за умови виконання KPI. Стартап створив розумні насадки на милиці, які дозволяють контролювати навантаження при реабілітації захворювань і пошкоджень нижніх кінцівок.

Також ComeBack Mobility залучив $40 тис. від представника французької компанії Undisputed Paris SAS Фредеріка Делфоссе і $75 тис. від Дмитра та Оксани Томчук. Як розповіли в Sector X, це один із перших в Україні кейсів, коли корпорація офіційно інвестує в стартапи.

Акселератор Sector X, працює на базі інноваційного парку UNIT.City. У січні 2020 р. він оголосив про запуск десятимісячної освітньої програми трьох напрямків: логістика, медицина і BeautyTech.

Нагадаємо, загальна вартість трьох українських фармацевтичних компаній — “Фармак”, корпорація “Артеріум” і “Дарниця”, які увійшли до рейтингу найбільших фармкомпаній світу “The Pharma 1000”, склала $1,6 млрд. “Фармак”, оцінений у $756 млн, увійшов до списку найбільших фармвиробників Східної Європи, посівши 14 позицію з 18-ти.

Investory News підготували добірку десяти стартапів, яким не пощастило. Багатьом стартапам не вдається “вистрелити” через ряд причин.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram