Новини
27 Липня 2021
830

Facebook збирає команду розробників для створення власного віртуального всесвіту

На реалізацію планів компанія виділяє приблизно п’ять років

Facebook набирає команду для роботи над “метавсесвітом”, який об’єднає фізичну, доповнену (AR) і віртуальну (VR) реальності. Концепція “метавсесвіту” передбачає створення цифрових світів, в яких користувачі зможуть працювати, грати та спілкуватися, повідомляє CNBC.

“Команда стане частиною відділу з розробки AR і VR у Facebook (Facebook Reality Labs)”, — розповів його голова Ендрю Босворт. Особливість “метавсесвіту”, за його словами, — можливість відчувати фізичну присутність іншої людини крізь цифровий простір.

Як пояснив Босворт, наразі “телепорт” в кімнату до іншої людини доступний через смартдисплей Portal і гарнітуру Oculus. Але для створення “метавсесвіту” розробникам доведеться “вибудувати сполучну тканину” між цими просторами.

“Це дозволить людині звільнитися від фізичних обмежень і переміщатися з одного простору в інший так само легко, як він переходить з кімнати в кімнату”, — додав експерт.

В інтерв’ю The Verge Марк Цукерберг наголосив, що про “метавсесвіт” можна думати як про “втілений інтернет”, де замість того, щоб переглядати контент, користувач є його частиною. Перетворити Facebook у “метавсесвіт” Цукерберг розраховує “найближчі п’ять років або близько того”.

“Метавсесвіт” надасть можливість не просто спостерігати за подіями, а занурюватися в них — наприклад, можна з дому побувати на 3D-концерті або зробити дзвінок і при цьому бачити голограму того, з ким ви зв’язуєтеся, і самому бути такою голограмою”, — пояснив голова Facebook.

Технологічні компанії та їх керівники дедалі частіше обговорюють “метавсесвіт” як технологію-наступницю смартфонів і мобільного інтернету, зазначає CNBC. Як приклад наявного “метавсесвіту” часто наводиться гра Roblox. Її материнська компанія оцінюється у $44 млрд.

Нагадаємо, наприкінці червня капіталізація Facebook вперше перевищила $1 трлн. Такі фінансові показники вдалося досягти через 9 років після IPO.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram