Новини
20 Серпня 2021
736

Facebook тестує додаток для віддаленої роботи у VR

Додаток дозволяє одночасно працювати у віртуальній реальності від 16 до 50 осіб

Компанія Facebook у четвер, 19 серпня, запустила тест нової програми для віддаленої роботи у віртуальній реальності, де користувачі гарнітур Oculus Quest 2 можуть проводити зустрічі, на яких їх будуть представляти аватари, пише Reuters.

На брифінгу компанія показала, як користувачі Horizon Workrooms можуть створювати свої аватари для зустрічей у конференц-залах віртуальної реальності та спільної роботи над спільними проєктами або документами, як і раніше взаємодіючи з власним столом і комп’ютерною клавіатурою. Додаток, безплатний через гарнітуру Quest 2 (коштує близько $300), дозволяє одночасно працювати у віртуальній реальності від 16 до 50 осіб, зокрема учасників відеоконференції.

Facebook розглядає новий додаток як один із перших кроків до створення футуристичного “метавсесвіту”, яку генеральний директор Марк Цукерберг рекламував останні тижні.

Найбільша у світі соціальна мережа вклала значні кошти у віртуальну і доповнену реальність, розробляючи обладнання, таке як гарнітури Oculus VR, працюючи над окулярами AR і технологіями браслетів і купуючи безліч ігрових студій VR, зокрема BigBox VR.

Згідно із заявою компанії, завоювання панування в цьому просторі, яке, на думку Facebook, стане наступною великою обчислювальною платформою, дозволить йому в майбутньому менше залежати від інших виробників обладнання, таких як Apple.

Термін “метавсесвіт”, що з’явився в антиутопічному романі 1992 року “Snow Crash”, використовується для опису імерсивних загальних просторів, доступних на різних платформах, де сходяться фізичний і цифровий світи. Цукерберг описав це як “втілений Інтернет”.

У липні Facebook заявив, що створює команду розробників для роботи над метавсесвітом, яка стане частиною її групи AR і VR Facebook Reality Labs.

Компанія заявила, що не використовуватиме робочі бесіди людей і матеріали в робочих кімнатах для таргетингу реклами на Facebook. Від користувачів компанія буде вимагати дотримання стандартів VR-спільноти, а про порушення правил можна буде повідомити в Oculus.

Нагадаємо, ринкова вартість Facebook наприкінці червня поточного року вперше перевищила $1 трлн. Ціна акцій зросла на більш ніж 4%, до $355,64 за папір за підсумками торгів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram