Новини
8 Лютого 2022
838

Facebook та Instagram можуть закрити в Європі

Meta оголосила, що покине ринок через проблеми з передачею даних

Компанія Meta може закрити Facebook та Instagram в Європі через місцеві правила регулювання, які не дозволяють передавати, зберігати й обробляти дані європейців на американських серверах, повідомляє Inc.

Meta попередила — якщо компанія більше не зможе використовувати поточну модель угод, їй доведеться піти з Європи.

У звіті Комісії з цінних паперів і бірж США Meta заявила, що обробка даних користувача між країнами має вирішальне значення для бізнесу та націлення реклами.

“Якщо ми не можемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких працюємо, або якщо нам заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та сервісами, це може вплинути на нашу здатність надавати послуги або здатність таргетувати рекламу”, — йдеться у заяві Meta.

Компанія уточнила, що зможе досягти нової угоди 2022 року, але якщо цього не станеться — буде змушена піти з Європи. “Ми, швидше за все, не зможемо запропонувати низку наших найзначніших продуктів і сервісів, враховуючи Facebook та Instagram, у Європі”, — зазначили у компанії.

Раніше Meta використовувала стандарт Privacy Shield як правову основу для трансатлантичного обміну даними в комерційних цілях між ЄС та США. У липні 2020 року Європейський суд анулював договір через порушення вимог щодо захисту даних. Суд стверджував, що стандарт не захищає конфіденційності європейських громадян.

Як наслідок, американські компанії були обмежені у надсиланні даних європейських користувачів у США та змушені були покладатися на SCC (Стандартні положення про захист даних). ЄС та США заявили, що працюють над новим варіантом договору.

Віцепрезидент Meta з глобальних питань Нік Клегг стверджував, що Європа без Facebook та Instagram завдасть шкоди багатьом бізнесам у ЄС.

Нагадаємо, за інформацією керівництва Meta, майже 50 тис. користувачів Facebook у 100 країнах могли стати жертвами “кібернайманцями”, які займаються “стеженням за найманням”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram