Новини
9 Березня 2021
659

Facebook створить реалістичні цифрові аватари

Їх будуть робити за допомогою VR-гарнітур

Компанія — власниця найбільшої у світі соціальної мережі Facebook буде створювати більш реалістичні цифрові аватари за допомогою гарнітур віртуальної реальності, розповів глава Facebook Марк Цукерберг у подкасті The Information. Пристрої зможуть вловлювати емоції та міміку користувачів.

Мільярдер зазначив, що найбільше в нових версіях VR-гарнітур від Facebook йому подобається функція відстеження руху очей та виразу обличчя, завдяки яким можна створити більш реалістичного анімованого аватара.

Наразі компанія зосереджена на тому, як упакувати в пристрій побільше датчиків, щоб поліпшити соціальний досвід користувача. Метою є створення реалістичних аватарів, які здатні встановлювати справжній зоровий контакт з кимось і показувати реальні емоції.

Компанія Oculus, яка належить Facebook, розробляє гарнітури Quest 3 та Quest 4. Facebook проявляє активний інтерес до доповненої реальності та планує випустити розумні окуляри у 2022 році. Пристрій буде поєднувати в собі функції обміну повідомленнями та відстеження стану здоров’я.

Підприємець вважає, що у майбутньому люди будуть ходити на роботу за допомогою AR та VR і офіс перестане мати значення.

Цукерберг також обговорив покупку Facebook компанії CTRL-Labs, яка випускає браслети, які зчитують нейронну активність з фізичних жестів і переводять її в комп’ютерні команди. Технологія може бути альтернативою інвазивним інтерфейсам “мозок — комп’ютер”, таким як Neuralink Ілона Маска.

“Не думаємо, що люди захочуть, щоб їм свердлили череп просто для того, щоб потім користуватися віртуальною або доповненою реальністю, — зазначив Цукерберг. — У Neuralink є реальний потенціал у сфері медичних технологій та розробці протезів кінцівок. Але я не думаю, що цей пристрій стане частиною споживчого ринку найближчим часом”.

Раніше Investory News писали, як digital-реальність дарує друге життя онлайн-спорту й відеоіграм.

А от, які технології до 2025 року можуть змінити світ, можна дізнатися у матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram