Новини
24 Червня 2020
825

Facebook припинить виробництво своєї найбюджетнішої VR-гарнітури Oculus Go

Компанія зосередиться над новішими й дорожчими моделями Quest і Rift S

Facebook у 2020 році припинить продаж автономних VR-шоломів Oculus Go аби посилити роботу над новішими й дорогими моделями Quest і Rift S, про це йдеться у повідомленні Oculus.

“До 2022 року компанія продовжить виправляти помилки й оновлювати захист Oculus Go, однак додавати нові функції не буде. При цьому у грудні вона також припинить додавати нові додатки й оновлення для цієї моделі”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає TechCrunch, Oculus Go – найменш потужна та найбюджетніша гарнітура Facebook. До 2017 року Facebook ніколи не випускала автономних гарнітур. “На старті вона мала впоратися з упередженням, що ця технологія дуже дорога”, – зазначає видання.

І додає, що гарнітура вартістю $199 стала заміною популярного шолома Samsung Gear VR, який працював у парі зі смартфоном. “Oculus Go повинна була допомогти компанії зацікавити споживачів”, – наголошує видання.

Facebook представила Oculus Go у травні 2018 року. Гарнітури були створені у партнерстві з Xiaomi. Вони працювали без комп’ютера або смартфона. У вересні 2018 року Facebook демонструвала автономний VR-шолом Quest за $399 і Rift S за тією ж ціною, який працює при підключенні до комп’ютера.

Своєю чергою CNBC зазначає, що наразі компанія не розкрила інформацію щодо кількості проданих гарнітур. “За підсумками I кварталу 2020 року вона має повідомити про зростання нерекламного виторгу на 80% рік до року, до $297 млн. У цей сегмент виторгу входять у тому числі продажі Oculus”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом Facebook готується запустити багатомільйонний венчурний фонд. Компанія вже знайшла “керівника з інвестицій”  ним став Шабіх Різві з Google.

А нещодавно соцмережа запустила сервіс електронних платежів у месенджері WhatsApp у Бразилії.

Про те, як виробники гаджетів і розробники ігор були лідерами у сфері доповненої реальності можна прочитати в матеріалі Investory News “Нереально круто: Хто ділить ринок VR та AR”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram