Новини
22 Квітня 2020
945

Facebook інвестує $5,7 мільярда в індійського оператора зв’язку Jio Platforms

І тим самим став найбільшим міноритарієм підприємства мільярдера Мукеша Амбані

Компанія Facebook інвестувала $5,7 млрд у підприємство в складі індійського холдингу Reliance Industries Мукеша Амбані. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок в офіційному блозі Facebook.

“Ми оголошуємо про інвестування $5,7 млрд в Jio Platforms Limited, яка є частиною Reliance Industries”, — уточнюється в повідомленні.

За інформацією The New York Times, після схвалення операції з боку регуляторів Facebook отримає 9,9% акцій і стане найбільшим міноритарним акціонером компанії.

Jio Platforms — це найбільший оператор зв’язку та інтернету в Індії, компанія належить холдингу Reliance Industries мільярдеру Мукеша Амбані.

Facebook робить велику ставку на розвиток ринку Індії, стверджує видання. “Ці інвестиції підкреслюють нашу прихильність Індії. Країна перебуває в середині великої цифрової трансформації, і такі організації, як Jio, зіграли велику роль в тому, що сотні мільйонів індійців і малий бізнес отримали доступ в Інтернет. Це зараз особливо важливо, тому що малий бізнес — це ядро ​​кожної економіки, і їм потрібна наша підтримка”, — заявив глава Facebook Марк Цукерберг на своїй сторінці в соцмережі.

Індія є одним із найбільших ринків для компанії, нагадує The New York Times. Аудиторія месенджера WhatsApp, що належить Facebook, в Індії перевищує 400 млн користувачів, сама соцмережа нараховує 300 млн осіб.

WhatsApp протягом багатьох років працювала над створенням інструментів для малого бізнесу, зокрема, над платіжними системами. В Індії WhatsApp намагається отримати дозвіл на запуск свого сервісу цифрових платежів — конкурента Google Pay і Paytm.

Агенція Bloomberg у березні оцінювала статок Амбані в $41,8 млрд. За цим показником він посідав 19-е місце у світі та друге місце в Азії, поступаючись засновникові китайської корпорації Alibaba Джеку Ма.

Холдинг Reliance за допомогою угоди скоротить своє боргове навантаження, яке досягає $40 млрд. Як нагадує агенція, компанія повинна погасити заборгованість до березня 2021 р.

Як писали раніше Investory News, Мукеш Амбані заявив про плани створити новий холдинг електронної комерції, вклавши $24 млрд. Компанія почала готувати платформу для майбутнього інтернет-гіганта, аналога Alibaba.

Експериментальна команда NPE Team, що входить до структури Facebook, представила новий додаток — месенджер для закоханих Tuned. У додатку можна ділитися настроєм, музикою та вести загальний щоденник з особливими моментами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram