Новини
4 Червня 2020
1 336

Facebook і PayPal інвестували в індонезійський супер-апп Gojek

Платформа об’єднує сервіси на вимогу, розважальні та фінансові

Фото: Bay Ismoyo

Найбільша соціальна мережа Facebook і електронна платіжна система PayPal інвестували в індонезійську компанію Gojek, приєднавшись до Google і Tencent, які теж інвестували в бізнес з оцінкою в $10 млрд. Розмір вкладень невідомий, однак, загальний обсяг інвестицій Gojek перевищив $3 млрд, повідомляє TechCrunch.

На платформі можна замовити таксі, доставку їжі та інших товарів, а також сплатити рахунки.

Таким чином, співпраця з супер-аппом відкриє Facebook доступ до мільйонів малих бізнесів Південно-Східної Азії, які почнуть користуватися месенджером компанії WhatsApp. Індонезія входить у число найбільших азійських ринків для Facebook.

Соцмережа заявила: “Інвестиції підтримають Facebook і спільну мету Gojek по розширенню роботи бізнесів, а також доступності фінансових послуг по всьому архіпелагу”. PayPal зможе значно збільшити присутність на ринку Південно-Східної Азії завдяки партнерству з Gojek.

У березні Gojek залучила $1,2 млрд і була оцінена приблизно в $10 млрд. Сервісами компанії користуються 170 млн осіб. Відомо, що Gojek конкурує з малайзійською Grab, що надає послуги таксі та логістики.

“У нас є можливість досягти чогось дійсно унікального, оскільки ми прагнемо допомогти більшій кількості компаній перейти в онлайн і відкрити мільйонам споживачів переваги цифрової економіки”, — розповів один із керівників Gojek Андре Соелістьо.

Нагадаємо, американська компанія Facebook пропонує на платформі однойменної соціальної мережі нову послугу Facebook Shops, яка допоможе представникам малого бізнесу, наперекір наслідкам пандемії, набагато легше вести торгівлю в режимі онлайн.

Як відомо, співробітники Facebook, зокрема й кілька топ-менеджерів компанії, відмовилися працювати. Це пов’язано з незгодою щодо рішення Марка Цукерберга залишити недоторканим пост американського президента Дональда Трампа про протести в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram