Новини
11 Грудня 2019
1 155

Facebook і Google вибули з десятки кращих роботодавців США

Технологічні гіганти довгий час вважалися одними з найпривабливіших роботодавців у світі

На фото: офіс Google

Компанія Glassdoor опублікувала щорічний рейтинг кращих роботодавців США. Лідером став розробник ПЗ для хмарних обчислень HubSpot. Facebook, який посів тричі за останні 10 років перше місце, зараз знаходиться на 23-му рядку, повідомляє Bloomberg.

Це найнижча позиція соцмережі за всю історію рейтингу з 2011 р. У 2018 р. Facebook займав 7-е місце в списку Glassdoor.

Google був лідером серед кращих місць роботи у 2015 р., а також входив у топ-10 останні 8 років. Тепер компанія розташувалася на 11-му місці.

Обидва технологічні гіганти довгий час вважалися одними з найпривабливіших робочих місць у світі завдяки безлічі пільг і винагород для співробітників. Однак тепер компанії стрімко втрачають позиції та перестають бути роботою мрії.

Apple, яка колись входила до топ-25, зайняла 84-е місце. А ось Amazon не потрапив до рейтингу 12-й раз поспіль.

Для складання списку Glassdoor використовує опитування співробітників, що стосуються таких аспектів роботи, як винагороди, пільги, корпоративна культура та вище керівництво.

Наприклад, багато в Facebook незадоволені обсягами таких пільг, як безкоштовне харчування, корпоративний транспорт і пральня.

За даними Bloomberg, більшість працівників Google не поділяють деякі погляди гендиректора Сундара Пічаї та вважають, що керівництво не здатне привести компанію до успішного майбутнього.

Нагадаємо, сервіс з пошуку віддаленої роботи FlexJobs опублікував рейтинг 10 професій, які будуть найпопулярнішими протягом наступних 10 років. Більшість з них мають гнучкий графік і не вимагають роботи в офісі.

Як писали раніше Investory News, засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін пішли з керівних постів у материнському холдингу компанії Alphabet. Генеральним директором обох компаній став Сундар Пічаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram