Новини
27 Вересня 2019
1 040

ExxonMobil продає активи норвезькій компанії Var Energy за $4,5 мільярда

Компанія також планує до 2021 року продати непрофільні активи на $15 мільярдів

Американська нафтогазова компанія ExxonMobil досягла угоди щодо продажу активів у сфері геологорозвідки та нафтовидобутку в Норвегії місцевій Var Energy за $4,5 млрд, йдеться в прес-релізі ExxonMobil.

Серед активів ExxonMobil — частки в більш ніж 20 активних родовищах. Видобуток на них становить 150 тис. барелів на добу.

Угода, закриття якої очікується вже в четвертому кварталі 2019 р., здійснюється в рамках плану Exxon з продажу непрофільних активів на суму $15 млрд до 2021 р.

Компанія Var Energi була створена у 2018 р. в результаті злиття Eni Norge і Point Resources. На сьогодні 69,6% Var Energi належить італійській Eni, 30,4% — норвезькому фонду прямих інвестицій HitecVision.

ExxonMobil, штаб-квартира якої знаходиться в штаті Техас, є найбільшою приватною нафтовою компанією у світі й однією з найбільших за розміром капіталізації.

Акції компанії дешевшають на 0,3% в ході торгів у четвер, 26 вересня. З початку року капіталізація компанії зросла на 4,3%, до $301,89 млрд.

Нагадаємо, ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 19,5% до $71,95 за барель після того, як в суботу в результаті нападу на нафтові об’єкти Saudi Aramco в Саудівській Аравії було закрито близько 5% світових поставок.

Як писали раніше Investory News, великі нафтові компанії готові укласти в цьому році рекордну кількість угод в галузі зеленої енергії, причому Royal Dutch Shell Plc очолює групу європейських компаній, які значно випереджають своїх конкурентів в США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram