Новини
12 Березня 2021
862

Euronews дізнався про умови видачі “паспортів вакцинації” в ЄС

Щеплення від COVID19 можна буде зробити тільки схваленими препаратами

Майбутній “паспорт вакцинації” для вільного пересування в Євросоюзі буде дійсний тільки за вакцинації проти COVID-19 препаратами, схваленими Європейським агентством лікарських засобів (EMA), повідомляє телеканал Euronews.

“Джерело в ЄС повідомило Euronews, що пропозиція про Green Pass, яку буде оголошено 17 березня для сприяння вільному переміщенню всередині блоку, поширюватиметься тільки на вакцинацію препаратом, схваленим EMA. Чому? Тому що не затверджені вакцини від інших компаній не підпадають під дію положення про відповідальність ЄС і контроль якості”, — йдеться у публікації.

За інформацією джерела телеканалу, член Єврокомісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс “дав зрозуміти, що держави-члени можуть вільно вакцинувати своїх громадян іншими препаратами, але їм не буде виданий ліцензований проїзний сертифікат, якщо їх щеплення не було зроблено схваленими вакцинами. Наразі їх чотири — Pfizer-BioNtech, AstraZeneca, Moderna і Johnson & Johnson”.

Співрозмовник телеканалу додав, що термін дії “зеленого пропуску” повинен бути обмежений закінченням пандемії COVID-19, при цьому застосування тестів і карантину як і раніше не виключається у межах забезпечення вільного переміщення.

“Таким чином, вакцинація не стає попередньою умовою для вільного пересування”, — підсумовує  Euronews.

Сертифікат буде доступний в цифровому та паперовому форматах. Передбачається, що він допоможе врятувати майбутній туристичний сезон.

У Єврокомісії раніше пообіцяли розробити “зелений пропуск” протягом приблизно трьох місяців, використовуючи дані, які вказують, чи була людина вакцинована, показала вона негативний результат під час тесту й чи має імунітет після зараження коронавірусом.

Тим часом організація економічного співробітництва та розвитку прогнозує стрімке зростання світової економіки завдяки вакцинації від COVID-19.

Раніше Investory News писали, що в Україні на реєстрації наразі три вакцини від COVID-19 — Oxford/AstraZeneca, Sinovac і Pfizer.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram