Новини
16 Грудня 2020
846

Естонський сервіс таксі Bolt залучив $182 мільйони

Кошти будуть спрямовані на підвищення безпеки поїздок за допомогою технології штучного інтелекту

Естонський таксі-сервіс Bolt залучив $182 млн в раунді на чолі з хедж-фондом D1 Capital Partners американського мільярдера Деніела Сандхейма, повідомляє CNBC. У раунді також взяв участь фонд Darsana Capital Partners.

Компанія відмовилася розкривати оцінку, але зазначила, що вона зросла після останнього раунду фінансування. У травні компанію оцінили в €1,7 млрд (приблизно $2,1 млрд).

Bolt планує направити залучені кошти на підвищення безпеки сервісу та розширення послуг з оренди електровелосипедів, самокатів тощо.

“Ми плануємо запустити розпізнавання особи водія та автоматичний контроль поїздки, використовуючи машинне навчання для запобігання потенційних інцидентів”, — розповів гендиректор Bolt Маркус Вілліг.

За даними CNBC, зараз у сервісу понад 50 млн користувачів у більш ніж 40 країнах Європи та Африки. У 2020 році таксі-сервіси постраждали через пандемію та масову самоізоляцію.

У березні 2020 року продажі Bolt впали на 75% у порівнянні з попереднім місяцем. Однак сама компанія вважає, що рік пройшов добре завдяки запуску нових послуг — оренди електросамокатів і доставлення продуктів.

“Не дивлячись на наслідки пандемії, минулого року Bolt продемонстрував величезне зростання. Ми майже подвоїли число наших клієнтів і запустили наші послуги в 50 нових містах”, — додав Вілліг.

Раніше Bloomberg повідомляв, що у квітні 2020 року Bolt став одним із найбільших одержувачів держдопомоги від естонського уряду. Компанія планувала направити більшу частину отриманих грошей на утримання 500 співробітників в Естонії у квітні-травні.

Як писали раніше Investory News, компанія Bolt запустила нову “зелену” ініціативу — платформа пропонує кур’єрам Bolt Food здавати розкладні сумки будь-якого бренду й отримувати натомість нові сумки Bolt Food. Старі сумки будуть відправлені на переробку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram