Новини
27 Лютого 2019
1 110

Ericsson і China Unicom створюють інтелектуальну гавань

Порт Циндао входить до десятки найбільш завантажених портів у світі, де приймають близько 19,3 млн контейнерів на рік

Ericsson і China Unicom, оператор мобільного зв’язку, розробляють інтелектуальну гавань 5G в порту Циндао в Китаї. Про це стало відомо під час прес-конференції на Mobile World Congress 2019 у Барселоні (Іспанія).

Одним з ключових моментів є те, що до 70% трудовитрат може бути зекономлено, якщо порт використовуватиме 5G в порівнянні з традиційними портами з повністю автоматизованою гаванню.

“China Unicom активно вивчає можливості 5G у промисловому бізнесі. Ми хотіли б співпрацювати з основними постачальниками обладнання 5G і провідними постачальниками промислового обладнання для створення диференційованої цінності для корпоративних клієнтів. Проект Smart Harbour в Циндао 5G є пілотним, і ми очікуємо плідних результатів як в мережевих рішеннях 5G, так і в ділових аспектах”, – зазначив генеральний директор Дослідницького інституту Unicom в Китаї Чжан Юн (Zhang Yong).

“Отримання доходу важливо для успіху бізнесу 5G. Ми дуже раді співпрацювати з China Unicom. В рамках проекту інтелектуальної гавані Циндао 5G ми успішно продемонструємо різноманітні можливості мережі 5G, такі як наскрізна затримка на рівні милі-другого рівня при швидкості на рівні Гбіт/сек. Це рішення 5G Smart Harbour можна застосувати не тільки до порту Циндао, а й інших портів”, – в свою чергу розповіла старший віце-президент і керівник підрозділу Market Area North East Asia в Ericsson Кріс Хоутон (Chris Houghton).

Порт Циндао входить до десятки найбільш завантажених портів в світі. Тут приймають близько 19,3 млн контейнерів на рік. Порт експлуатує першу в Азії повністю автоматизовану гавань з 2017 р. і буде продовжувати працювати, використовуючи 5G.

Випробування проходять успішно, тож, Ericsson, China Unicom та інші партнери й надалі спільно досліджуватимуть комерційні мережі 5G і нові рішення для інтелектуальних портів.

Нагадаємо, в Укрзалізниці розповіли про нові 9 проектів, які планують реалізувати за кошти Єврокомісії та Світового банку. Проекти допоможуть Україні й надалі розвивати транзитні контейнерні перевезення.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram