Новини
21 Травня 2020
1 476

“Епіцентр K” завершив угоду з купівлі частки активів “Сварог Вест Груп”

Земельний банк агрокомпанії Олександра і Галини Герег виріс на 40%

Група компаній “Епіцентр К” завершила покупку частини активів агрохолдингу “Сварог Вест Груп” у Хмельницькій області, сконцентрувавши 45% земель компанії в рідному регіоні для власника Епіцентру Олександра Гереги. Суму угоди в компанії не розголошують. Про це повідомила прес-служба компанії.

В результаті приєднання нових активів загальна площа земель, що знаходяться в обробці сільськогосподарських підприємств “Епіцентр Агро”, збільшилася майже на 40% — до 160 тис. га, а обсяги посівних площ на території Хмельницької області в структурі агрохолдингу досягли 45%.

За словами керівника аграрного напряму “Епіцентр К” Василя Мороза, найближчим часом агрохолдинг зосередиться на інтеграції нових активів в єдину систему сільськогосподарського виробництва “Епіцентр Агро” та продовжить працювати над поліпшенням операційної ефективності.

Відповідно до прес-релізу, до складу підприємств придбаного суспільства входить потужний рослинницький напрямок, насіннєвий завод, тваринництво і зерносховища, подальшим розвитком яких планує займатися “Епіцентр Агро”.

З цими активами, каже Мороз, компанія Герег планує наростити експорт зерна власного врожаю на 40-50% — до 1-1,1 млн тонн.

Як писали раніше Investory News, група компаній “Епіцентр К” запустила в експлуатацію два нових елеватори та збільшила потужності ще двох існуючих елеваторів у Вінницькій та Хмельницькій областях.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про введення в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення. За прийняття законопроекту №2178-10 проголосували 259 депутатів при мінімально необхідних 226. Згідно з оновленою версією документа, з другого півріччя 2021 р. скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram