Новини
28 Серпня 2019
1 172

Епіцентр К отримає кредит від Raiffeisen Bank на придбання зерновозів

Загальна сума угоди складає близько €4 млн

Австрійський банк Raiffeisen Bank International AG профінансує збільшення автопарку аграрного спрямування групи компаній “Епіцентр К”, йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Загальна сума угоди складає близько €4 млн. Кредитна лінія відкрита на 5 років.

Залучені кошти будуть спрямовані на придбання 100 автомобільних зерновозів-напівпричепів німецької компанії Schmitz Cargobull і поліпшення операційної ефективності.

Відсоткова ставка за кредитною лінією встановлена на рівні шестимісячної ставки EURIBOR плюс маржа.

Як повідомлялося раніше, обсяг інвестицій в автозерновози оцінюється на рівні близько €5 млн (100 машин приблизно по €45 тис.)

Перші двадцять одиниць зерновозів Schmitz в рамках цієї угоди були розмитнені в серпні, а в повному обсязі контракт буде виконаний до кінця 2019 р.

За словами керівника аграрного спрямування групи компаній “Епіцентр К” Василя Мороза, стратегія щодо збільшення чисельності власного автопарку зерновозів пов’язана з необхідністю прискорити логістику: з поля до елеваторів і з елеваторів в порти.

Довідково. Аграрний напрямок групи компаний “Епіцентр К” обробляє 120 тис. га на Вінниччині, Хмельніччіні, Тернопільщіні, Черкащині та Кіївщіні. До его складу входити 20 тваринницький ферм та 6 елеваторів. После Завершення реконструкції діючіх Зерносховище та будівництва Нових елеваторів потужності компании зі зберігання зерна виростуть до 1 млн т.

Нагадаємо, “Епіцентр К” інвестувала в аграрний напрямок 6 млрд грн. Однак, як раніше передбачалось, інвестиції можуть сягнути й 8 млрд грн.

Як відомо, ще у лютому власники найбільшої мережі будівельних гіпермаркетів в Україні “Епіцентр” родина Герег придбали компанію “Робімакс-Агро”, яка з 2004 р. належала подружжю Міщуків – відомому активісту та політику Аліму Міщуку та його дружині Валентині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram