Новини
15 Квітня 2019
1 372

“Епіцентр К” інвестувала в аграрний напрямок 6 мільярдів

Найближчим часом обсяг інвестицій планують наростити ще на 2,5 млрд грн

Інвестиції у розвиток компанії “Епіцентр К”, що належить подружжю Герег, можуть сягнути 8,5 млрд грн Зокрема, у розвиток аграрного напрямку вже вкладено 6 млрд грн. Ще 2,5 млрд грн піде на елеваторне господарство, передає Інтерфакс-Україна.

“Там не тільки наші кошти, але і кредитні. В минулому році почали будівництво трьох елеваторів і реконструкцію шести. Тому зараз розраховувати ще на які-небудь великі інвестиції нереально”, – розповіла співвласниця компанії Галина Герега на Форумі розвитку інноваційних виробництв у Білій Церкві.

“Епіцентр К” має намір розвивати молочний напрям. За словами Галини Гереги, компанія вже володіє 20 молочними фермами з невеликими обсягами виробництва.

“В майбутньому плануємо розвивати й цю галузь. Є питання переробки молока. Поки ми не інвестували в тваринництво, але обговорюємо це”, – розповіла вона додавши, що компанія була змушена відкласти проект з переробки олійних через несприятливу ситуацію на ринку.

“На сьогодні олійна галузь падає, оскільки виробники не можуть домовитися між собою і просто валять ринок. Тому ми призупинили хід в переробку в олійної галузі, але в майбутньому будемо робити щось цікаве”, – пояснила вона.

На даний момент “Епіцентр” активно впроваджує нові технології – оновлює техніку, інвестує в лабораторію і точне землеробство.

ТОВ “Епіцентр К” створено Олександром і Галиною Герегами в 2003 році. Перший будівельний гіпермаркет компанії був відкритий в Києві в грудні того ж року. З 2016 року група розвиває аграрний напрямок бізнесу. Компанія обробляє — 120 тыс. га в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській і Черкаській областях.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що “Епіцентр-К” інвестує майже 2 млрд грн у розширення земельного банку. Також компанія придбала аграрне підприємство “Робімакс-Агро”, яке з 2004 року належала подружжю Міщуків

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram