Новини
10 Вересня 2019
708

Elliott Management заволодів акціями AT&T на $3,2 млрд

Інвестори наполягають, щоб компанія змінила свою стратегію розвитку

Американська компанія з управління інвестиціями Ellliott Management заявила, що придбала акції телекомунікаційного гіганта AT&T на $3,2 млрд, повідомляє CNBC.

У хедж-фонді зазначили, що до ради директорів AT&T було направлено листа з інформацією про те, що акції компанії протягом наступних двох років потенційно можуть зрости до $60 за штуку.

“У тому випадку, якщо компанія підвищить стратегічну спрямованість, операційну ефективність і посилить лідерство та контроль”, – йдеться у листі.

Додається, що це буде на понад 65% більше, у порівнянні з ціною закриття у п’ятницю – $36,25.  У понеділок, після новини про купівлю, акції AT&T зросли на 4% на початок торгів, до $38/акцію.

Водночас в Ellliott Management пообіцяли, що допоможуть покращити бізнес та досягти історичного росту вартості компанії. Таким чином компанія з управління інвестиціями наполягає, щоб AT&T продала чимало своїх непрофільних бізнесів, які “відволікають і не повинні бути частиною портфеля”.

І запропонувала AT&T обговорити питання щодо подальшої долі DirecTV – американської компанії, що постачає послуги безпосереднього супутникового мовлення на території США, Латинської Америки та Карибів, її мексиканського підрозділу та ряду інших операцій.

“Будь-які активи, які не мають чіткого стратегічного обґрунтування для того, щоб бути частиною AT&T, повинні бути розглянуті для продажу”, – зазначили в Ellliott.

У свою чергу в AT&T відповіли, що розглянуть лист Ellliott. “Ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з ними. Багато з перерахованих дій вже здійснюються сьогодні. Рада директорів і керівництво AT&T твердо переконані в тому, що цілеспрямоване та успішне виконання такої стратегії – найкращий шлях для створення довгострокової цінності для акціонерів”, – йдеться у повідомленні компанії.

За інформацією Дженніфера Фріцше, аналітика Wells Fargo Securities, AT&T вже реалізує багато пропозицій Ellliott, враховуючи продаж активів, зниження боргового тягаря та натяки на збільшення викупу акцій.

Видання зазначає, що протягом останніх років AT&T придбала декілька великих активів, враховуючи купівлю Time Warner за $85 млрд, яку вона завершила минулого року після тривалої судової тяганини з Міністерством юстиції США. До речі, медіа-підрозділ AT&T, тепер відомий як WarnerMedia, є материнською компанією CNN.

На інформацію про купівлю акцій AT&T відреагував й президент США Дональд Трамп, частий критик CNN та інших основних засобів масової інформації. “Він привітав рішення Ellliott взяти на себе позицію активіста й додав, що сподівається на те, що інвесткомпанії вдасться внести зміни в CNN”, – пише видання.

У двох твітах Трамп зазначив, що новина про Ellliott була “чудовою”. “Можливо, Ellliott тепер покладе край усім “підробленим новинам”,– заявив він.

Раніше Investory News писали, що 17 липня, корпорації Microsoft і AT&T підписали угоду, відповідно до умов якої телекомунікаційна компанія зможе використовувати хмарний сервіс Microsoft Azure та пакет Microsoft Office 365. Корпорації співпрацюватимуть у сфері штучного інтелекту і 5G.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram