Думки
26 Жовтня 2019
1 379

Елі Сейдман: Що потрібно молодим технологічним підприємцям для досягнення успіху

CEO Tinder — про роль інтелектуальної допитливості та смиренності в особистісному зростанні

Елі Сейдман два роки пропрацював генеральним директором американського технологічного гіганта сервісів для знайомств Match Group, перш ніж стати головою однієї з найприбутковіших компаній групи — Tinder. Він має свою філософію особистісного зростання, яку порівнює з принципами вивчення математичного розрахунку у школі. За його словами, для досягнення успіху керівникам та засновникам компаній потрібно дотримуватися траєкторії особистого зростання та навчання.

Детальніше про це бачення нинішній CEO Tinder розповів в інтерв’ю Business Insider. Investory News підготували адаптовану версію цього матеріалу.

Розказуючи про свої поради щодо підприємницького успіху, Сейдман проводить аналогію з навчанням у школі. Він вважає, що, хоча школа і заохочує здатність людей вчитися та зростати (маючи на увазі, що вони можуть вивчати складні предмети, наприклад, математичний аналіз), але все ж вона не навчає, як змусити себе рости. У дорослому житті важче продовжувати рости та вчитися, бо нема кому “стояти над душею” з батогом.

Як зазначає CEO Tinder, найуспішніші підприємці та керівники розв’язують цю проблему, підтримуючи смирення та інтелектуальну цікавість. “Якщо ви хочете кинути собі виклик та розвивати особистісне зростання в абсолютних обсягах, щороку протягом усієї вашої кар’єри у тому ж обсязі або більше, ви мусите вивчати математичний аналіз. Удосконалення в частині вивчення цього предмету неминуче, інакше у вас виникнуть проблеми з вчителями”.

Які підприємці найкраще відповідають цьому ідеалу самозростання, на думку Сейдмана?

“Подумайте про Воррена Баффета як інтелектуала, який застосовує свій інтелект до ділового мислення”, — говорить він. Подібні Баффету підприємці працюють над складнішим бізнесом, і зрозуміли, як поглянути на світ з інтелектуальної точки зору, як бізнес-мислитель.

Відтоді як в листопаді 2017 року Сейдман змінив на посаді генерального директора засновника Tinder Шона Реда, кількість підписників додатку для знайомств збільшується щоквартально.


•••

Відтоді як в листопаді 2017 року Елі Сейдман зайняв посаду генерального директора засновника Tinder, кількість підписників додатку для знайомств збільшується щоквартально

•••


У другому кварталі 2019 року материнська фірма Tinder, Match Group, оголосила про дохід у розмірі $498 млн, що на 18% більше, ніж її доходи за аналогічний квартал 2018 року. Середня кількість передплатників Tinder також зросла на 18% до $9,1 млн проти $7,7 млн роком раніше.

Бували й суперечки. У минулому місяці FTC заявила, що подає судовий позов на Match Group через претензії щодо обману людей, які купувати передплату. Крім того, засновники Tinder вирішили судитися з Match Group та IAC через звинувачення в тому, що вони штучно занизили оцінку додатка.

Що стосується продукту, Tinder представив низку нових функцій, одна з недавніх називається “Swipe Night” — пригодницька гра, запущена на початку жовтня, яка, за словами Сейдмана, спрямована на полегшення спілкування між користувачами.

СЕО Tinder вважає, що роль випадковості в підприємницькому успіху недооцінена. “Ви повинні визнати роль удачі в житті. Існує величезна кількість речей, що залежать від удачі. І я думаю, що люди, які не визнають це, втрачають смирення. Я категорично не вірю в ідею, що ми просто цілком самоактуалізуємося“, — каже він.

Зважаючи на невід’ємну роль удачі в самій ідеї Tinder, думка Сейдмана, можливо, не дивує. Однак, він наполягає на своїй мантрі інтелектуально-орієнтованого самозростання, як моделі для технологічних підприємців.

“Усі наукові дані свідчать, що наш мозок залишається здатним до навчання. Гадаю, що приклад математичного аналізу вдалий. Колись ви не знали цієї дисципліни і вам довелося її вивчити. Можливо, це було не надто приємно. У мене є маленькі діти, і вони вчаться розмовляти. Вони не знали, як це зробити, коли народилися, я можу вас запевнити”, — сміється він і додає, що ми недооцінюємо, як багато ми можемо дізнатися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram