Новини
26 Березня 2021
646

“Електроважмаш” поставлятиме обладнання для модернізації електростанцій Іраку

Незабаром буде затверджено робочий план щодо підписання контракту на суму понад $50 мільйонів

У п’ятницю, 26 березня, державне підприємство України “Електроважмаш” підписало меморандум на $50 мільйонів, що стосується модернізації електростанцій в Іраку, повідомляє Уніан. Зазначається, що програма модернізації фінансується США загальним обсягом у $1,2 мільярда.

“Підписантами угоди стало керівництво “Електроважмашу” та чеської компанії, яка є генпідрядником у реалізації проєкту. Сторони домовилися про створення робочої групи для узгодження всіх технічних деталей. Робоча група повинна підготувати проєкт контракту, який ляже в основу подальшої співпраці”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив в.о. гендиректора “Електроважмашу” Віктор Бусько, меморандум передбачає співпрацю в проєктуванні та виробництві агрегатів для електростанцій Іраку загальною потужністю 1300 МВт.

“Незабаром буде затверджений робочий план для підписання контракту на суму понад $50 мільйонів на 3 роки. Це великий проєкт, який має міжнародне значення для нашого підприємства та всієї України”, — наголосив він.

І додав, що підписання Меморандуму є демонстрацією успіху в реалізації програми фінансового оздоровлення заводу. Раніше на ЕТМ завдяки реалізації даної програми було повністю виплачено борги по зарплаті.

“Електроважмаш” є одним з найбільших підприємств Харкова. Завод спеціалізується на розробці та виробництві потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підіймачів, водяних помп зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного транспорту.

Нагадаємо, влітку минулого року Енергоатом та Н2 підписали меморандум про будівництво найбільшого в Європі дата-центру. Обсяг інвестицій у проєкт складає $700 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram