Новини
18 Грудня 2019
888

Експорт равликів з України в ЄС збільшився у 2,7 раза

Право експортувати цю продукцію отримали 17 українських підприємств

У січні-вересні 2019 р. в порівнянні з аналогічним періодом минулого року експорт равликів у країни-члени Європейського Союзу збільшився у 2,7 раза до 248 тонн. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

“За останній період спостерігається зростання експорту українських равликів в країни-члени Європейського Союзу. Так, тільки за 9 місяців поточного року на європейський ринок було поставлено 248 тонн равликів українського виробництва, тоді як за весь минулий рік обсяг експорту цієї продукції в Євросоюз склав 93 тонни”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, за два роки збільшилася й кількість вітчизняних підприємств, що мають право поставляти равликову продукцію на ринок Європейського Союзу.

Так, за результатами третього кварталу в Україні таке право отримали 17 підприємств, у 2018 р. їх було всього 5.

Як відомо, маржинальність равликового бізнесу в Україні сягає 300%. Загальні інвестиції у запуск та розвиток бізнесу оцінюються у €300 тис.

Раніше Investory News писали про львівську равликову ферму Tante Snails: як потреба в регулярному постачанні їстівних равликів в ресторани стала основою нового бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram