Новини
19 Вересня 2022
414

Експорт агропродукції з України в межах “зернової ініціативи” досяг 3,9 мільйона тонн

Цього року очікується врожай зернових та олійних культур близько 67 млн тонн

Чергові чотири судна зі 178,78 тис. тонн агропродукції вийшли у понеділок із портів Великої Одеси до країн Африки, Азії та Європи, повідомляє Адміністрація морських портів України (АМПУ).

“Зокрема, з Одеського порту вийшли балкери Fulmar S та Gulmar, а з порту “Південний” — балкери Tomahawk та Arcturus”, — зазначило відомство.

Загалом із моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано вже 3,9 млн тонн продовольства, а загальна кількість суден для країн Азії, Європи та Африки досягла 169 млн тонн.

Тим часом у Міністерстві аграрної політики та продовольства України очікують, що у 2022 році врожай зернових та олійних культур становитиме близько 67 млн тонн, розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час пресконференції в Медіа Центрі Україна, пише Укрінформ.

“Ми очікуємо цього року врожай зернових та олійних культур близько 67 млн тонн. Звісно, це не рекорд. У нас рекордний був минулий рік. Але це один із п’яти кращих показників за 30 років”, — зазначив він.

За словами Висоцького, у міністерстві прогнозують, що врожай зернових та зернобобових культур цього року становитиме приблизно 50-52 млн тонн та олійних — 15-17 млн тонн.

У 2022 році в Україні було засіяно 80% від площ минулого року.

Нагадаємо, Польща побудувала судноплавний канал в обхід росії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram