Новини
23 Вересня 2019
758

Експерти назвали причини падіння індонезійського Boeing 737 MAX

Розслідування виявило низку помилок пілотів та факти неправильного обслуговування літака

Слідчі з Індонезії прийшли до висновку, що основними причинами падіння літака Boeing 737 MAX в Індонезії в жовтні минулого року стали недоліки в конструкції літака і недостатній контроль з боку державних органів США. Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, близькі до розслідування інциденту.

Крім цього, розслідування виявило низку помилок пілотів, а також факти неправильного обслуговування літака, що могло призвести до катастрофи, йдеться в чорновому варіанті звіту.

Як стверджує газета, офіційні представники, які проводили розслідування, відмовляються коментувати його результати до офіційного виходу звіту в листопаді. Представник Boeing заявив, що компанія тісно співпрацює з владою Індонезії.

Американські фахівці Національної ради з безпеки на транспорті США також готують рекомендації щодо поліпшення підготовки пілотів та екіпажу. Рекомендації будуть містити підготовку екіпажу до поведінки в нестандартних ситуаціях, коли автоматичні системи на борту несправні або зовсім не працюють. Крім того, особливу увагу буде приділено сертифікації нових літаків.

Нагадаємо, новітній лайнер Boeing 737 MAX 8 індонезійської бюджетної авіакомпанії Lion Air розбився 29 жовтня 2018 р. під час вильоту з Джакарти. Через 13 хвилин літак впав в море біля Західної Яви. Загинули 189 осіб.

Як відомо, всі країни, що мали у розпорядженні цей тип лайнерів тимчасово призупинили експлуатацію і всі операції з усіма модифікаціями літаків Boeing 737 MAX 8 через катастрофу лайнера авіакомпанії Ethiopian Airlines, що сталася у березні цього року та забрала життя 157 чоловік.

Ринкова капіталізація американської Boeing після цієї авіакатастрофи впала на $26,6 млрд. Згодом, американський авіабудівний концерн оголосив про виявлення 148 неякісних деталей на літаках типів 737 NG і 737 Max, які можуть бути встановлені на більш ніж 300 літаках у всьому світі.

Компанія виділить $100 млн на виплати сім’ям і близьким жертв, а також на покриття суспільних витрат, пов’язаних з двома авіакатастрофами лайнерів моделі 737 MAX в Ефіопії та Індонезії, в результаті яких загинули 346 осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram