Новини
7 Вересня 2020
950

Екс-керівника аеропорту “Бориспіль” підозрюють у зловживанні службовим становищем

Завдані збитки держпідприємству оцінюються у понад 16 мільйонів гривень

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру колишньому керівнику ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” і начальнику служби орендних відносин у зловживанні службовим становищем, що завдало підприємству збитків на суму понад 16,5 млн грн, повідомляє прес-служба САП.

Слідством встановлено, що протягом 2014-2019 рр. службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності за заниженою ціною.

Однак це майно належить Міністерству інфраструктури й право на передачу його в оренду має тільки Фонд державного майна за відповідною конкурсною процедурою.

“І тільки після того, як у 2019 р. державне підприємство отримало рекомендації про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню кримінального злочину, службовці “МА “Бориспіль” припинили укладання незаконних договорів”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у САП, зараз сума збитку, нанесеного тільки від реалізації двох таких договорів, становить понад 16,5 млн грн.

Дії колишнього керівника державного підприємства та начальника служби кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (“Зловживання владою або службовим становищем”).

Досудове розслідування триває.

Як писали раніше Investory News, за даними на кінець квітня поточного року, Міжнародний аеропорт “Бориспіль” оцінює втрати від введення карантинних заходів у 380 млн грн на місяць. 70% працівників знаходиться в режимі вимушеного простою та отримує половину заробітної плати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram