Новини
22 Травня 2021
590

Екопрозріння: громадський інтерес до охорони природи зростає швидше

Найбільше пошукових запитів у Google на тему екології зафіксовано серед жителів Азії та Латинської Америки

Дослідження, проведене Economist Intelligence Unit (EIU) за замовленням WWF, відзначає істотне зростання інтересу громадськості до природоохоронних проблем і ступеня залученості в їх рішення.

Доповідь підготовлена ​​за даними за період з 2016 до 2020 років. Дослідження велося на 27 мовах світу, в 54 країнах, що становить 80% усього населення нашої планети. Вихід доповіді приурочений до Міжнародного дня біорізноманіття, який відзначається, сьогодні, 22 травня.

Люди у всьому світі все більше усвідомлюють необхідність діяти, щоб зберегти планету для майбутніх поколінь.

У доповіді “Екопрозріння: оцінка глобальної поінформованості, ступеня залучення та участі у розв’язанні природоохоронних проблем” (An Eco-wakening: Measuring global awareness, engagement and action for nature), зокрема, йдеться про те, що число постів у Twitter про втрату місць проживання диких тварин і скорочення біологічного різноманіття зросла з 30 млн у 2016 році до 50 млн у 2020 році — зростання на 65% у всьому світі.

Стурбованість суспільства природоохоронними проблемами посідає одне з центральних місць на порядку денному у ЗМІ. Згідно з дослідженням, у 2019 році інтерес мас-медіа до тематики зріс на 103%.

Найбільший стрибок кількості пошукових запитів у Google, пов’язаних з охороною навколишнього середовища, зафіксовано серед жителів Азії та Латинської Америки. Наприклад, в Індонезії за останні п’ять років це зростання становило 53%, а в Індії — 190%.

“Результати цього дослідження гранично ясні: стурбованість впливом, яким ми діємо на природу, стрімко зростає, особливо в країнах з економікою, що розвивається, де люди гостріше відчувають наслідки збезлісення, нестійких методів рибальства, зникнення видів і деградації екосистем”, — каже генеральний директор WWF International Марко Ламбертіні.

Усвідомлюючи ступінь своєї відповідальності перед планетою і майбутніми поколіннями, все більше людей змінюють свої споживчі звички. Автори доповіді виявили, що серед всіх жителів Землі частота пошукових запитів на екотовари починаючи з 2016 року зросла на 71%.

На думку авторів доповіді, інтерес до природоохоронної тематики у всьому світі буде лише зростати, проте вплив людства на природу також посилиться. Те, в якому вигляді Земля дістанеться майбутнім поколінням, залежить від наших дій зараз: від споживчих звичок кожної окремо взятої людини до рішень, які схвалюють компанії та лідери країн.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, проведеним Wood Mackenzie, Лондонською школою економіки та Стокгольмським інститутом навколишнього середовища, 20 компаній виробляють 55% усіх одноразових пластикових виробів у світі.

А от всесвітньо відомий чорний чай з Кенії через зміну клімату знаходиться під загрозою. До 2050 року оптимальні умови для вирощування чаю в Кенії зменшаться на чверть (26,2%).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram