Новини
22 Червня 2021
542

Економіка США наблизилася до критичної межі

Основні перешкоди відновленню економіки — проблеми з туризмом через коронавірус і новий формат праці

Фото: Crystal Jo/Unsplash

Стан економіки США може назавжди залишитися нижче допандемійного рівня. Розрахунок спеціального індексу за 37 показниками, які визначають добробут жителів і умови на ринках країни з настанням коронавірусу, представило видання CNN спільно з фінансовими аналітиками американської компанії Moody’s Analytics.

Експерти дійшли висновку, що населення та бізнес у США пройшли довгий шлях після руйнівного спаду через COVID-19 у 2020 році, але країна близька до точки неповернення — до рівня життя до небезпечного вірусу і всіх пов’язаних з ним проблем.

Індекс повернення до норми (The Back-to-Normal Index), зокрема, включає дані про обсяги кредитування, кількості заявок на допомогу з безробіття й оголошень про вакансії, інформацію про внутрішні авіаперельоти й заповнюваності готелів. 18 червня показник досяг максимуму пандемійної епохи 93%, сприятливе значення — 100%.

Основними перешкодами відновленню економіки аналітики вважають проблеми з туризмом через коронавірусні обмеження й новий формат праці — більшість офісних працівників так і залишилися на віддаленці, що вносить структурні зміни у традиційний бізнес.

Крім того, кількість звернень за допомогою з безробіття все ще вдвічі більше, ніж до пандемії. Прискорення темпів зростання економіки можливе при підвищенні інтересу інвесторів до американських проєктів з урахуванням нового пристрою ринку.

Багатьом жителям США також загрожує потрапляння у хвилю масового виселення через скасування мораторію на орендні платежі. За даними звіту Гарвардського центру житлових досліджень, під час локдаунів американці не змогли накопичити на майбутню оплату квартир і будинків, оскільки допомога від держави йшла на товари та послуги, що тим часом подорожчали.

Тим часом, обсяги IPO в США продовжують бити рекорди — початкові публічні розміщення вже залучили $171 млрд, перевищивши рекордні $168 млрд за весь 2020 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram