Новини
27 Жовтня 2020
912

Економічне домінування: Китай робить ставку на інновації та покращення екології

Якщо ВВП країни збережеться на колишньому рівні, то економіка КНР займе перше місце у світі

Фото: nytimes.com

Китаю прогнозують економічне домінування над США протягом 10 років, пише Bloomberg.

Голова КНР Сі Цзіньпін на відкритті п’ятого пленуму Центрального комітету Комуністичної партії Китаю представив учасникам засідання проект 14-го п’ятирічного плану соціально-економічного розвитку (2021-2025 рр.).

Оскільки пленум традиційно проходить у закритому форматі, подробиці плану будуть відомі пізніше. Однак очікується, що Китай зробить ставку на технологічні інновації та покращення екології.

“Якщо в найближчі роки темпи зростання китайського ВВП збережуться на колишньому рівні, то економіка Китаю, яка тепер займає друге місце у світі, протягом десятиліття обжене економіку США — нинішнього лідера рейтингу”, — зазначила агенція.

З січня по вересень 2020 р. китайська економіка додала 0,7%, всупереч пандемії коронавірусу. Міжнародний валютний фонд (МВФ) раніше назвав Китай єдиною з найбільших економік світу, яка виросте за підсумками 2020 р. Очікується, що в нинішньому році китайський ВВП додасть 1,2%, а в 2021 р. зросте на 8,2%.

Нагадаємо, сукупна капіталізація (ринкова вартість) китайських компаній вперше з 2015 р. досягла $10 трлн. Місцевий фондовий ринок злетів у ціні зокрема завдяки політиці влади країни.

Раніше Investory News писали, що Китай вийшов з кризи у кращому стані, ніж практично будь-яка інша економіка. Міжнародний валютний фонд заявив, що очікує зростання економіки Китаю на 1,9% цього року, водночас економіка будь-якої іншої країни з групи G20 скорочуватиметься.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram