Новини
23 Травня 2019
968

Екологічно: Prada відмовилася від натурального хутра

Услід за Gucci, Versace, Michael Kors, Giorgio Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren і Burberry модний дім долучився до антихутрового тренду

Лідер індустрії моди – модний дім Prada – припиняє всі свої контакти з хутряною промисловістю. Поточні залишки будуть розпродані. Це рішення було прийнято в процесі продуктивного діалогу бренду класу люкс і організацій Fur Free Alliance (Альянс організацій, що виступають проти хутра).

Міучча Прада, креативний директор і керівний акціонер міланської компанії Prada SpA, заявила, що її компанія, а також виробник одягу MiuMiu і взуття Church – більше не буде показувати матеріал, починаючи з її наступного показу весна-літо у вересні, повідомляється на сторінці компанії в Twitter.

Вона вже експериментувала з альтернативами хутра, такими як плюшеві тканини від німецького виробника плюшевих ведмедиків Steiff в останні сезони.

“Зосередження уваги на інноваційних матеріалах дозволить компанії досліджувати нові межі креативного дизайну, одночасно задовольняючи попит на етичні продукти”, – зазначають у Prada.

Відомі бренди вже відмовилися від використання хутра у своїх колекціях. Giorgio Armani з 2016 року, Gucci, Versace, Michael Kors – з 2018.

Prada – один з небагатьох останніх модних будинків, які чинили опір цій тенденції. Компанія обіцяла уникати активної реклами і просування продукції з хутра та шкіри екзотичних тварин, але не відмовлялася від їх використання.

Нещодавно повідомлялося, що Prada втратила $700 млн капіталізації.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram