Новини
26 Лютого 2021
901

Екологічні котлетки: Nestle запускає в Україні продаж рослинних продуктів

У компанії наголошують — виробництво продукції Garden Gourmet дозволяє знизити вуглецевий слід

Корпорація Nestle розпочинає в Україні продаж лінійки рослинних продуктів Garden Gourmet, що своїм зовнішнім виглядом і текстурою нагадують на смак м’ясо, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами для бургера Sensational Burger, сосисками Sensational Sausage, фрикадельками Vegan Meatballs і вегетаріанськими наггетсами Vegetarian Nuggets.

Постачання нової продукції здійснюватимуть у низці ресторанів Києва та Львова, при цьому до мережі рітейлу лінійка Garden Gourmet надійде наприкінці 2021 року.

Відпускні ціни нових продуктів не розголошуються. У компанії зазначають, що продукція Garden Gourmet складається з натуральних рослинних інгредієнтів, а барвником у рослинних продуктах виступає сік з буряка та фруктово-овочевий концентрат. До складу продукту входить також пшениця, соя, масло та вода, а в оболонці сосисок Sensational Sausage використовуються натуральні водорості.

Виробництво рослинної котлети для бургера, як стверджують у Nestle, вимагає на 80% менше енергії, якщо порівнювати з аналогічним продуктом з м’яса. Також виробництво продукції Garden Gourmet дозволяє знизити вуглецевий слід і використання землі, порівнюючи з м’ясним продуктом — відповідно на 80% і 75%.

Як зазначає директор Nestle Professional в Україні та Молдові Олена Шевельова, вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва харчових продуктів. “Завдяки оптимальній ціні, цей продукт доступний для кожного. Ми сподіваємося, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі, завдяки Garden Gourmet”, — наголосила вона.

За даними компанії, Garden Gourmet — популярний в Європі бренд рослинної їжі, виробничі потужності якого знаходяться в Чехії.

Nestle — один із найбільших у світі виробників харчових продуктів зі штаб-квартирою у Веве (Швейцарія). Компанія нараховує 376 фабрик у 84 країнах, і випускає шоколадні та кондитерські вироби, готові сніданки, корма для домашніх тварин, дитяче та лікувальне харчування, каву, мінеральну воду тощо. До її портфелю входять більше ніж 2 тис. брендів, зокрема марки Nestle, Nescafe, KitKat, Gerber, Maggi.

Бізнес Nestlé в Україні представлений такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин. Найбільш відомі українські бренди компанії — “Світоч”, “Торчин” і “Мівіна”.

Раніше Investory News писали, що Nestle інвестує $787 млн у 100-відсоткову каву. Швейцарський бренд направить кошти на екологічний розвиток Nescafe.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram