Новини
5 Квітня 2019
1 008

Ефект IPO: Джордж Сорос купив частку компанії Lyft

Якщо оцінювати угоду за ціною IPO, Сорос купив частку Карла Айкана за $550 млн

Фото: World Economic Forum

Американський інвестор Джордж Сорос придбав частку в 2,7% таксі-сервісу Lyft. З моменту виходу компанії на IPO 29 березня вона переживала різкі коливання в ціні акцій. Зараз одна акція коштує $71,64, повідомляє The Financial Times.

Продавцем частки в Lyft виступив інвестор-мільярдер Карл Айкан (Carl Icahn), який свого часу вкладався в Apple, Netflix та PayPal.

За даними видання, угода пройшла 1 березня, коли Lyft оголосив про подачу документів на IPO, і 18 березня, коли сервіс вперше встановив ціновий діапазон розміщення на рівні $62-68 за акцію.

Через високий попит під час публічного розміщення 29 березня компанія підвищила діапазон до $70-72 за акцію та провела IPO з оцінкою в $24,7 млрд.

Карл Айкан за 2015-2016 рр вклав у Lyft $150 млн. На той час компанія коштувала $2,5 млрд. Якщо оцінювати угоду за ціною IPO, Сорос купив частку Айкана за $550 млн, хоча видання пише, що, ймовірніше, сума була трохи нижче.

На другий день після виходу на біржу NASDAQ папери Lyft впали нижче ціни розміщення. За підсумками торгів 3 квітня одна акція компанії коштувала $70.

Як зазначають експерти, через те, що Lyft, як і основний її конкурент Uber, все ще збитковий, багато інвесторів сумніваються в життєздатності бізнес-моделі сервісів таксі і грають на зниження.

За даними аналітичної компанії S3 Partners, короткі позиції (тобто ставки на зниження) відкриті на 38% акцій Lyft у вільному обігу.

“При цьому Джордж Сорос не зможе продавати акції Lyft ще півроку. Таке правило діє для інвесторів, що вклалися в приватну компанію до IPO”, – зазначають у FT.

Як відомо, платформа Lyft Inc 18 березня розпочала первинне розміщення акцій на фондовій біржі Nasdaq. Під час IPO компанія отримала високу оцінку у $24,3 млрд і залучила $2,34 млрд інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram