Новини
29 Квітня 2022
415

Джо Байден: Штати не дозволять росії шантажувати Європу газом

Наразі США працюють з іншими країнами, зокрема Південною Кореєю, Японією та Катаром з метою допомоги союзникам

Сполучені Штати не дозволять росії шантажувати європейських партнерів погрозами припинити постачання енергоносіїв. Про це написав у Твіттері Джо Байден.

“Учора росія пригрозила двом нашим союзникам припиненням постачання енергоносіїв. Скажу чітко: ми не дозволимо росії вдаватися до залякування чи шантажу, щоб уникнути санкцій. І ми не дозволимо їй використати нафту для уникнення наслідків своєї агресії”, — зазначив Байден.

За його словами, США працюють з іншими країнами, зокрема Південною Кореєю, Японією та Катаром, з метою надання допомоги європейським союзникам, яким росія загрожує газовим шантажем.

“Це ще одне нагадування Європі та всьому світу про необхідність переходу на чисту енергію… І США роблять це вже зараз”, — додав Байден.

Він нагадав, що торік США встановили більше сонячних, вітрових та акумуляторних батарей, ніж будь-коли раніше, що дає можливість забезпечувати енергією 56 млн домогосподарств.

Як повідомлялося, Газпром припинив постачання газу Болгарії та Польщі за відмову здійснювати розрахунки в рублях.

Тим часом від початку повномасштабного вторгнення в Україну доходи росії від продажу викопних видів палива країнам Євросоюзу майже подвоїлися. Через високі ціни на нафту й газ доходи росії зросли навіть тоді, коли санкції та експортні обмеження шкодять економіці рф.

Як писали раніше Investory News, французька компанія TotalEnergies попередньо зафрахтувала танкер з нафтою з Абу-Дабі для відвантаження на початку травня. Рішення схвалено на тлі війни та санкцій щодо російської федерації й це перше таке постачання за два роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram