Новини
25 Листопада 2020
881

Джо Байден поділився планами на найближчі 100 днів

Помилки Дональда Трампа він не збирається повторювати

На фото: Джо Байден/Angela Weiss / AFP

Джо Байден, який оголосив про свою перемогу на виборах президента США, заявив, що протягом своїх перших 100 днів перебування на посаді хоче провести імміграційну реформу, скасувати укази Дональда Трампа про навколишнє середовище і допомогти владі штатів у боротьбі з COVID-19, пише Inv.

“Я направлю в Сенат законопроект про імміграцію, який дозволить отримати громадянство більш ніж 11 млн незареєстрованих людей в Америці. Також я маю намір покінчити з деякими, я думаю, дуже шкідливими виконавчими указами, які значно вплинули на погіршення клімату і зробили нас менш здоровими, які підписав Трамп”, — розповів Байден в інтерв’ю телеканалу NBC і додав, що не планує після інавгурації ініціювати розслідування відносно Трампа.

Байден заявив, що подбає про те, щоб штати, які постраждали від пандемії коронавірусу, отримали “негайну допомогу”, хоча і не уточнив, як він це зробить. “Це більше, ніж просто фінансова криза, це криза, яка викликає реальний психічний стрес у мільйонів людей”, — зазначив він.

Крім того, він назвав головних співробітників його адміністрації. “Сьогодні я радий оголосити кандидатів і співробітників на важливі посади у сфері міжнародної політики та національної безпеки в моїй адміністрації. Це команда, яка забезпечить безпеку нашій країні та нашому народу”, — сказав Джо Байден.

Він, зокрема, назвав кандидатів на посаду голови Держдепу, директора нацрозвідки та міністра внутрішньої безпеки. Також він підтвердив, що планує призначити керівником Держдепу Ентоні Блінкена — екс-заступника держсекретаря США. За словами Байдена, Блінкен буде готовий приступити до обов’язків у перший день роботи його адміністрації. Блінкен у 2013-2015 рр. був заступником радника з нацбезпеки колишнього президента США Барака Обами.

Колишній заступник міністра з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас обійме посаду міністра внутрішньої безпеки й стане першим іммігрантом і латиноамериканцем на цій посаді.

Джон Керрі, який обіймав посаду держсекретаря США у 2013-2017 рр., стане спеціальним посланником президента з питань клімату. За словами Байдена, призначення Керрі демонструє нові “тенденції” США в питаннях клімату.

Радником з нацбезпеки президента США Байден затвердить Джейка Саллівана — одного з найближчих помічників Хілларі Клінтон, яка була держсекретарем США у 2009-2013 рр.

Директором Національної розвідки Байден розраховує призначити колишнього заступника радника президента США з національної безпеки Евріл Хейнс — вона обіймала цей пост у 2015-2017 рр. До цього Хейнс обіймала посаду заступника директора ЦРУ (2013-2015 рр.). Байден підкреслив, що Хейнс може стати першою жінкою в історії на посаді директора Національної розвідки. “З Евріл ми в більшій безпеці”, — сказав він.

Всупереч тому, що Байден оголосив членів своєї адміністрації, сам цей факт не носить офіційного характеру, оскільки такі призначення відповідно до американського законодавства повинні пройти через затвердження Сенату, який за підсумками виборів може залишитися республіканським.

Демократ Джозеф Байден став першим в історії США кандидатом, за якого на президентських виборах було подано понад 80 млн голосів. Влада багатьох штатів ще продовжує підбивати підсумки волевиявлення, однак, за даними телекомпанії NBC, на цей момент вже відомо, що свої голоси за нього віддали не менше 80 011 360 виборців, а нинішнього главу Білого дому Дональда Трампа підтримали 73 881 874 громадян.

Раніше агентство Associated Press (AP) повідомило, що Байден, визнаний американськими ЗМІ переможцем президентських перегонів, уже встановив рекорд: у перший день після виборів стало відомо, що він заручився підтримкою 70 млн осіб, чого не вдавалося домогтися жодному кандидату за всю історію США.

Колишнє досягнення значилося за Бараком Обамою, який отримав на виборах 2008 р. 69,4 млн голосів. Але Трамп теж, за інформацією AP, став рекордсменом, отримавши “як кандидат, який програв у президенти” понад 70 млн голосів на свою підтримку.

Рекордною цього разу виявилася і явка: згідно з даними AP, вона склала близько 65%, що є найвищим показником з 1908 р.

Як писали раніше Investory News, американський експерт Аднан Амін спрогнозував різку зміну політики США в енергетичній галузі при перемозі Джо Байдена на виборах президента, а також виділення до 2035 р. $10 трлн на досягнення безвуглецевої енергетики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram